NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte,  NEVÜ Türk Halkbilimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Gönel Sönmez’in “Kapadokya’nın Somut Olmayan Kültürel Mirası ve Yaşayan İnsan Hazineleri” konulu söyleşisinin ardından çalıştay programına geçildi.

Çalıştayda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Emir Erkmen’in moderatörlüğü ve Uzman Dr. Ahmet Gökhan Kaynakçı’nın raportörlüğünde “Geleneğin Aktarımı” teması kapsamında çeşitli konular ele alındı.

Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı kapsamında; Nevşehir bölgesinde geleneksel sanatlar ve zanaatlarla uğraşan sanatçılarla, kültür ekonomisi ve kültür turizmi bağlamında Nevşehir’de geleneksel mesleklerin güncel durumu, usta çırak ilişkisi ve icazet uygulamalarında sorunlar, geleneksel sanatlarda akademik eğitim, kursların mevcut yapısı ve sorunları, geleneksel sanatların yaşatılmasında mesleki ve teknik eğitimin yeri gibi konular üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

AK Parti’nin 23'üncü yıl dönümü kutlandı AK Parti’nin 23'üncü yıl dönümü kutlandı

Kaynak: BÜLTEN