Yapay zekanın gençlere sunduğu imkanlar konuşuldu Yapay zekanın gençlere sunduğu imkanlar konuşuldu

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlen etkinliğe NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

“KÖKLÜ BİR MEDENİYETİN EVLATLARI VE MİRASÇILARIYIZ”

Programın açılışında konuşan Rektör Aktekin, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en saygın mesleklerinden biri olduğuna ve sağlıklı toplumların geleceğini inşa etmede öğretmenin önemine değindi.

Aktekin, “Bizler sahip olduğumuz tüm değerlerimizle kültürü zengin, köklü bir medeniyetin evlatları ve mirasçılarıyız.  Bizleri biz yapan ise manevi ve kültürel gelişimimize büyük katkıları bulunan Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Mevlana, Hoca Ahmed Yesevi gibi değerli şahsiyetlerimizdir. Güzel, saygın ve kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğimizi icara ederken de kendimizi sadece kendi alanlarımızla değil farklı alanlarda geliştirip, zenginleştirelim. Üniversite yönetimi ve hocalarınız olarak bizlerde siz öğrencilerimizin derslerinizle birlikte ders dışı kendinizi geliştirecek, yeni bilgi ve tecrübeler edinmenize vesile olacak çeşitli sosyo-kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Sizlerden beklentimiz ise sizlere sunulan tüm bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek, kendinize, bulunduğumuz topluma, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı birer bireyler olarak yetişmenizdir. Bu doğrultuda her daim sizlerin yanınızdayız.” diye konuştu.

ÖĞRETMENİN KONUMU VE SAYGINLIĞI

Panelde “Öğretmenin Konumu ve Saygınlığı” üzerine konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Aydın, “Eğitim sistemindeki ana unsur öğrencidir. Öğreticiler,  öğretmenler, yöneticiler ve diğer eğitim unsurların hepsi öğrenciler için var. Öğrenci olmaz ise bunların hiç biri olmayacak. Ondan sonraki eğitim sistemin en önemlisi ve etkilisi öğretmenlerdir.” dedi.

ÖĞRETMENİN DİJİTAL YETERLİLİKLERİ

“Öğretmenin Dijital Yeterlilikleri” başlığı adı altında konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Aydoğdu, öğretmenlerin sahip olması gereken temel becerilerin yanı sıra e-öğrenme, dijital içerik, ölçme ve değerlendirme, işbirliği araçları ile güncel teknolojilerin kullanımı konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

KAPSAYICI EĞİTİMDE ÖĞRETMENİN ROLÜ

“Kapsayıcı Eğitimde Öğretmenin Rolü” üzerine konuşan Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Bozdağ, kapsayıcı eğitim süreci, kapsayıcı eğitim uygulamaları ile kapsayıcı değerlendirme konularına değindi.

Panel, Aktekin’in konuşmacılar ile öğrenci etkinliklerinin düzenlenmesinde katkısı bulunan Doç. Dr. Kübra Şengül’e teşekkür belgelerini taktim etmesi ile son buldu. 

NEVÜ’de Öğretmen Yeterlilikleri Paneli düzenlendi (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ