NEVÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi Serhat Gündoğdu tarafından yürütülen “Okul Öncesi Eğitimde Materyal Geliştirme” ve “Okul Öncesi Eğitim Ortamları” dersleri kapsamında 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı materyallerin yer aldığı serginin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Davut Sarıtaş ve Doç. Dr. Şeyhmuş Aydoğdu, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Serginin açılışında konuşan Rektör Aktekin, okul öncesi eğitimde çocukların gelişimlerini ve öğrenmelerini destekleyebilecek eğitim ortamları ve materyallerin çok önemli olduğunu söyledi.
Aktekin, “Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan materyallerin sergilenmesi ile hem öğrencilerimizin motivasyonlarının artırılması, materyallerin hazırlanma aşamaları ve kullanımı hakkında görüşlerin paylaşılması, hem de materyallerin önemi hakkında farkındalık oluşturulması ve artık malzemeler kullanılarak hazırlanan materyaller ile geri dönüşüme olan duyarlılığının artırılması amaçlandı.
Okul öncesi eğitimde çocukların gelişimlerini ve öğrenmelerini destekleyebilecek eğitim ortamları ve materyaller çok önemlidir. Bu nedenle, öğretmenlerin kendi materyallerini çeşitli malzemeleri kullanarak hazırlamaları ve eğitim ortamları olan sınıf, okul ve dış mekânları çocukların gelişimlerini ve öğrenmelerini destekleyebilecek şekilde düzenlemeleri önem arz etmekte.
Geleceğin öğretmen adayı olan siz değerli öğrencilerimizin ortaya koyduğu bu birbirinden değerli çalışma ve projelerinizin başka öğrencilerimize ve tüm eğitim alanlarına yol göstermesini dilerken, bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımızı ve siz öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Rektör Aktekin daha sonra katılımcılar ile birlikte öğrencilerin çalışma ve projelerinin yer aldığı sergi alanını gezerek, kendilerinden proje ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Materyal serginde yer alan çalışma ve projeler
“Okul Öncesi Eğitimde Materyal Geliştirme” dersi kapsamında 5 materyal çeşidi üzerinde durulurken, bunlar dolgu oyuncak, ritim araçları, duyu materyalleri, eğitici oyuncak ve artık malzemelerle tasarlanmış materyallerden oluşmakta.
Materyal tasarım sürecinde öğrenciler, kullanabilecekleri her türlü malzemeyi materyallerini oluşturmak için kullandıl.
“Okul Öncesi Eğitim Ortamları” dersi kapsamında ise anasınıfı projesi, anaokulu bina projesi ve anaokulu dış mekan projesi olarak 3 projeye yer verilirken, bu projelerde öğrenciler kendi bakış açılarıyla sınıf, bina ve dış mekân tasarımı üzerine çalışmalarda bulundu.