NEVÜ Açık Futbol Sahası’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün,  MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Şahlan Öztürk ve Prof. Dr. Mutluhan Akın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir,Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, Büyük Birlik Partisi Nevşehir İl Başkanı Ramazan Kalkan, Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı yönetim üyesi Yücel Menekşe ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kaymakamları, protokol üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, hayırseverler, akademik ve idari personel, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

MEZUN OLAN ARKADAŞLARI ADINA DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI

Program saygı duruyu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 20212-2023 eğitim-öğretim yılında NEVÜ’den birincilikle mezun olan Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Özlem Tayfun’un mezun olan tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaşmasıyla başladı.

Tayfun, “Bugün geriye dönüp baktığımızda muhakkak hatırlayacağımız, hayatımızın önemli bir dönemecini tamamlıyor olduğumuz özel bir gün. Bizler bu özel günü hep birlikte paylaşmak için burada yer almaktayız.  Bizleri yetiştiren ve bugünlere getiren, mezuniyet sevincimizi paylaşan çok kıymetli ailelerimize, üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen, yolumuza ışık olan siz değerli hocalarımıza şahsım ve mezun arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

30

"ÜNİVERSİTEMİZ ŞEHRİMİZİN LOKOMOTİFİ KONUMUNDA"

Törende konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise her geçen yıl nitelik ve nicelik olarak gelişen ve büyüyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin şehrin her alanda kalkınıp büyümesi hususlarında da lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

Vali Becel, “Üniversitemiz öğrencilerinin eğitim-öğretimleriyle birlikte ortaya koyduğu bilimsel, kültürel, sportif, sanatlar gibi birçok alanda şehrimize de büyük katkılarda bulunuyor. Biz de devlet olarak her daim üniversitemizin ve öğrencilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu üniversite hepimizin, bu şehir hepimizin ve siz değerli öğrencilerimiz de bizlere birer emanetsiniz. Siz değerli öğrencilerimizin ve ailelerinizin bu mutlu ve heyecanlı günlerini paylaşırken, sizlere bundan sonraki hayatınızın her alanında başarılar diliyorum” diye konuştu.

27-1

“ÜNİVERSİTEMİZİN ULUSLARARASI ALANDAKİ MARKA DEĞERİ VE TANINIRLIĞI SÜREKLİ YÜKSELMEKTE”

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak sahip oldukları tüm değerler ve yürüttükleri başarılı çalışmalarla uluslararası alanda marka değeri ve tanınırlığı sürekli yükselen bir üniversite olduklarını söyledi.

Rektör Aktekin, “Adını; Üniversite olarak geliştirdiğimiz akademik alt yapı, açtığımız yeni fakülte, bölüm ve programlarımızla birlikte akademik kadromuzu nitel ve nicel açıdan güçlendirmeye son derece önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz 2020 yılı mart ayından bugüne; 35’i profesör, 62’si doçent, 118’i doktor öğretim üyesi, 66’sı öğretim görevlisi ve 40’ı araştırma görevlisi olmak üzere kendi alanında birikimli toplam 321 akademik personelin atamasını yaparak, onları NEVÜ Ailesi’ne kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda gerek yurt dışındaki üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri,  gerekse üniversite olarak uluslararası alanda düzenlediğimiz bilimsel ve kültürel etkinlikler, farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizle NEVÜ’nün uluslararası alandaki marka değeri ve tanınırlığı sürekli yükselmektedir.” dedi.

 “ANNE BABALAR İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUK VE GURUR VESİLESİ, EVLATLARININ BAŞARILARIDIR”

Törene katılan öğrencilerin alilerinin heyecan ve mutluluklarını da paylaşan Rektör Aktekin “Büyük fedakârlıklarla bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızı bir süreliğine bize emanet ettiniz. Ne mutlu ki emanetinize sadık kalıp üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Çok iyi biliyorum ki anne babalar için en büyük mutluluk ve gurur vesilesi, evlatlarının başarılarıdır. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır.” dedi. 

Konuşmasının sonunda mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Aktekin “Hayata atıldıktan sonra NEVÜ olarak üniversitenizi yurt içinde ve yurt dışında başarı ile temsil edeceğinizden şüphem yoktur” diyerek kendilerine bu yeni yolcuklarında en kalbi duygularla üstün başarılar, sağlık ve mutluluk diledi.

DERECEYLE MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VE BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından NEVÜ lisans programları birincisi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Özlem Tayfun, lisans programları ikincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Dicle Işık ile lisans programları üçüncüsü Eğitim Fakültesi öğrencisi Eda Nur Dede’ye ödül ve başarı belgeleri Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel tarafından verildi.

NEVÜ ön lisans programları birincisi Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu(MYO) öğrencisi Buğra Bilgin, ön lisans program ikincisi Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Buse Çağır ve ön lisans program üçüncüsü Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Büşra Gevenç’e ödül ve başarı belgelerini ise NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin verdi.

Ayrıca diğer fakülte ve MYO’Da dereceyle mezun olan öğrencilere hediye ve başarı belgeleri ise Milletvekili Özgün, Milletvekili Kılıç,  Rektör Yardımcıları Fındık, Öztürk ve Akıl, protokol üyeleri fakülte dekanları ve dekan yardımcıları tarafından verildi.

MEZUNİYET YAŞ KÜTÜĞÜNDE YERLERİNİ ALDI

2022-2023 eğitim-öğretim yılında NEVÜ’den lisans birincisi olan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Özlem Tayfun ve ön lisans birincisi Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO öğrencisi Buğra Bilgin, mezun olan tüm arkadaşları adına mezuniyet yaş kütüğüne çaktıkları plaka ile mezun olmanın haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu yaşadılar.

MESLEKİ YEMİNLERİNİ ETTİLER

Programda ayrıca Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Bölümü öğrencileri katılımcıların huzurunda mesleki yeminlerini etti.

KEPLERLE MEZUNİYETİ TAÇLANDIRDILAR

Mezun olan tüm öğrenciler adına dereceyle mezun olan öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen tören öğrencilerin, katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.

13-8544929-1

Editör: Mehmet Günay