NEVÜ

NEVÜ Tiyatro Kulübünden başarılı performans

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Tiyatro Kulübü mayıs ayı içerisinde 3 büyük tiyatro festivali organizasyonuna öncülük etti.

Abone Ol

NEVÜ'den yapılan açıklamaya göre, İlk olarak NEVÜ’de 2-5 Mayıs tarihleri arasında ’4. Ulusal Tiyatro Festivali’ düzenlendi. Festivale İstanbul Teknik Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi tiyatro toplulukları misafir edildi. Festival boyunca atölyeler ve tiyatro gösterimleri gerçekleştirildi.

Daha sonra Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen 28. Ulusal Tiyatro Festivali’ne ve Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından düzenlenen 11. Ulusal Tiyatro Festivali’ne katılan NEVÜ Tiyatro Kulübü, sahneledikleri oyunlarla izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Festivallerin öğrencilerin bir araya gelmesi, kültürel alışveriş ve anlayışın gelişmesine olanak tanıması açısından önemine değinen Kulüp Danışmanı Arş. Gör. Yücel Özdemir, bu tür etkinliklerle öğrencilerin tiyatro teknikleri, sahne sanatları ve performans pratikleri konusunda deneyim kazandığını vurguladı.

Ayrıca önümüzdeki sanat sezonunda yetişkin, çocuk tiyatrosunun yanında kukla tiyatrosunda da farkındalık içerikli çalışmaların yapılacağını duyuran Özdemir, ulusal ve uluslararası festival organizasyonlarına NEVÜ Tiyatro Kulübü olarak katılmaya devam edeceklerini söyledi.

NEVÜ Tiyatro Kulübü Başkanı Buket Özcan ise, 25 kişilik oyuncu ekibi ile kulübün hem Samsun'daki hem de Ordu'daki ulusal tiyatro festivallerinde başarılı performansları ve profesyonel oyunculukları ile dikkat çektiğini belirtti.