CBİKO koordinatörlüğünde ve Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde 25-26 Aralık tarihlerinde düzenlenecek ORAKAF’23 başladı.

NEVÜ’nün de paydaşı olduğu fuarın açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör ve Rektör Yardımcıları, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan ve sözlerine terör örgütünün hain saldırısında şehit olan kahraman askerleri anarak başlayan Vali Çiçek, “Hepimizin içi yanıyor. Biz onlara ölü demiyoruz. Onlar şehitler ve bizimleler. Ne olursa olsun bu millet haksızlık karşısında susmayacak, susmuyor da. Her birimiz memleket söz konusu olduğunda ölümden korkmadığımızı, bu memleket için seve seve hangi fedakârlık yapılması gerekirse yapacağımızı buradan da haykırıyoruz.” dedi.

2019 yılında benzer bir çalışma yapıldığını ve bu çalışmanın çok verimli geçtiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlandığı 2023 yılında da yine Kayseri’de böylesine anlamlı bir çalışmanın yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmalar ve plaket takdimlerinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar fuar alanında yer alan stantları gezdi.

NEVÜ ORAKAF’23’TE YERİNİ ALDI

NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) ile Kapadokya Teknopark olarak ORAKAF’23”te yerini aldı.

NEVÜ NÜKMER ve Teknopark tanıtım stantlarını ziyaret ederek stant görevlilerinden bilgi alan NEVÜ Rektör Dr. Semih Aktekin, ayrıca standı ziyaret eden öğrenci ve ziyaretçilerle de sohbet ederek kendilerine üniversite hakkında bilgi verdi.

NEVÜ ÖĞRENCİLERİ FUARDA

Rektör Aktekin’den Avanos Belediye Başkanı Sarıtaş’a ziyaret Rektör Aktekin’den Avanos Belediye Başkanı Sarıtaş’a ziyaret

NEVÜ Rektörlüğü tarafından tahsis edilen otobüslerle üniversitenin farklı fakültelerinde eğitim gören öğrenciler de fuara katıldı.

ÖĞRENCİLER KAMU VE ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTURULUYOR

Üniversitelerle iş dünyasını birleştiren ve 2 gün sürecek fuar kapsamında katılımcı firma ve kurumlar, 20 üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenci ve mezunlara kendilerini tanıtma fırsatı bulacak.

Fuar boyunca öğrencilerle kurum ve işverenler karşılıklı olarak beklentilerini paylaşacak, öğrenciler yetkililerden iş başvurusu, staj olanakları ve istihdam süreçleri hakkında bilgi alacak.

Aynı zamanda alanında uzman kişiler, deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilere kariyerlerini şekillendirmeleri konusunda yol gösterecek.

1 (30)

1 (11)-5

1 (21)-1

Kaynak: HABER MERKEZİ