Nevşehir Haberleri

NEVÜ öğretim üyesinin projesine çevre dostu ürün ödülü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesinin yürütücülüğündeki "Endüstriyel Gıda Atıklarından Aktif Karbon Üretim Olanaklarının Araştırılması" başlıklı proje “Çevre Dostu Ürün” kategorisinde ikincilik ödülü aldı.

Abone Ol

NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Zorlugenç’in yürütücülüğündeki "Endüstriyel Gıda Atıklarından Aktif Karbon Üretim Olanaklarının Araştırılması" başlıklı proje “Çevre Dostu Ürün” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü

İstanbul Sanayi Odası (İSO) sanayinin ve sanayicinin gelecek vizyon ve perspektifinin oluşmasına, öngörü yapabilmesine katkı sunmak adına her yıl “Çevre Dostu Uygulama”, “Çevre Dostu Ürün”, “Enerji Verimliliği Projesi”, “Enerji Verimli Ürün” ve “Sürdürülebilirlik Yönetimi ve Sürdürülebilirlik İşbirliği” olmak üzere altı kategoride ödül veriyor.

Bu kapsamda ‘19. İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın da katıldığı törende sahiplerine verildi.

NEVÜ öğretim üyesi ve BTUAM Müdürü Zorlugenç’in yürütücülüğünde, Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal Kuşvuran ile birlikte Döhler Gıda Sanayi Anonim Şirketi Ar-Ge Merkezinden Gizem Kahraman, Mustafa Karaduman’ın iş birliği ve Dr. Arda Serpen’in koordinatörlüğünde Döhler Gıda Sanayi Anonim Şirketi için gerçekleştirilen "Endüstriyel Gıda Atıklarından Aktif Karbon Üretim Olanaklarının Araştırılması" başlıklı proje “Çevre Dostu Ürün” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.