NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, NEVÜ adına Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahlan Öztürk ve Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Enver Ersoy Andeden, Erciyes Üniversitesi adına Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Muazzez Derya Andeden, Emekli Öğretim Üyesi Rahmetli Nurhan Cücer, Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Aslım'ın buluş sahipleri olduğu 'Desmodesmus Arthrodesmiformis Em13’ün Metanol Ekstraktının İlaç Araştırma ve Geliştirmede Etken Madde Rezervuarı Olarak Kullanımı' başlıklı çalışma, TÜRKPATENT tarafından incelemeli Patent olarak tescil edildi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde altyapı çalışmaları sürüyor Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde altyapı çalışmaları sürüyor

Buluş konusu olan Desmodesmus arthrodesmiformis EM13’ün metanol ekstraktının Parkinson hastalığının tedavisinde ilaç olarak kullanılması amaçlanıyor.

Üniversite olarak AR-GE faaliyetleri yürüten araştırmacı akademisyenlere gereken her türlü desteği sağladıklarını belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2024 yılı başında Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından Bilgi Merkezi (PATLIB) olan Türk Patent Sınai Mülkiyet Danışma Birimi ile birlikte NEVÜ patent portföyünün genişletilmesi, buluşlara ilişkin mevzuatlar ve patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, marka, coğrafi işaret konularında çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başarılı çalışmalarından dolayı patentin buluşçusu olan tüm araştırmacı akademisyenleri tebrik eden Rektör Aktekin tüm araştırmacıları Teknoloji Transfer Ofisi’ne buluş bildirimi yapmaya davet etti.

454564785 898476298986626 3980363734420488197 N

Kaynak: BÜLTEN