Nevşehir Haberleri

NEVÜ öğretim elemanları ve öğrencilerinden uluslararası başarı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserleri, ‘Uluslararası Minyatür Sanatlar Bienali - BIAMT 2024’de (International Biennial of Miniature Arts 2024) sergilenmeye hak kazandı.

Abone Ol

NEVÜ'den yapılan açıklamaya göre, Romanya’da bulunan ve NEVÜ ile Erasmus anlaşması olan Batı Timişoara Üniversitesi (West University of Timisoara) Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından sanatçılar, öğrenciler ile sanatseverler arasında etkileşimi artırarak yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlayan, kültürel ve multidisipliner proje olan ‘Uluslararası Minyatür Sanatlar Bienali-BIAMT’ın altıncısı düzenlendi.

BIAMT 2024’e yeni sanatsal ifade biçimleri geliştirmeyi ve toplumlar arası sosyalleşmeyi destekleyerek “Micromundos – Küçük evrenleri keşfetmek” temasıyla heykel, tekstil, grafik, resim, seramik ve fotoğraf alanlarından katılım oldu.

NEVÜ’DEN 12 ESER SERGİLENMEYE BAŞLADI

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri 2 yıl önce beşincisinin gerçekleştiği Bienal’de sergileme almışlardı. Bu yıl da Seramik ve Cam Bölümü olarak yine uluslararası başarıya imza attılar. Toplam 12 seramik eserle sergiye kabul edildiler.

Serginin oluşmasında her alandan uzman jürilerin yer aldığı ‘Uluslararası Minyatür Sanatlar Bienali - BIAMT 2024’de NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu,  Dr. Öğretim Üyesi Serkan Tok, Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinden Banu Aktekin, Büşra Canbay, Elif İlhan, İlknur Çömlekçi, Gülay Demirtaş’ın seramik eserleri, jüri değerlendirmesinde başarılı bulunarak sergiye seçildi.