NEVÜ

NEVÜ öğrencilerine KTMOPP’den iki ödül birden

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ‘9. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı (KTMOPP)’den iki ödülle döndü.

Abone Ol

2006 yılından bu yana Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) bünyesinde düzenlenen ve büyük bir ilgiyle takip edilen KTMOPP’nin 9’uncusu gerçekleştirildi.

5 ayrı alanda düzenlenen ve mühendislik fakültelerinde okuyan lisans öğrencilerinin projelerinin görücüye çıktığı organizasyonda, toplam 113 proje yer alırken KTÜN dışında 6 farklı üniversiteden 11 proje etkinliğe dâhil oldu. Üniversite Proje Pazarına kamu, sanayi ve hizmet kuruluşlarından anlamlı destek geldi.

NEVÜ ÖĞRENCİLERİNE ÜÇÜNCÜLÜK VE ÖZEL ÖDÜL

.KTMOPP’da NEVÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin ‘Bims Blok Üretiminde Taş Kesim Atığı Kullanımı İle Sürdürülebilir Karışım Tasarımı’ adlı projeleriyle 2 ayrı ödüle layık görüldü.

NEVÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail İsa Atabey ve Arş. Gör. Bilal Baran danışmanlığında 4. Sınıf öğrencileri Kardelen Arslangörür ve Mohammad Kazım Tanish’in yürüttüğü çalışma ‘Yer Bilimleri, İnşaat, Malzeme ve Kimya Teknolojileri’ tematik alanında üçüncülük ve 103 proje arasında 11 projenin desteklendiği Konya Bilim Merkezi Özel Ödülünü almaya hak kazandı. 

‘TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ tarafından da desteklenen projede, Türkiye’deki rezervinin önemli bir kısmı Nevşehir’de bulunan ponza madeni ile üretilen bims bloklarda geleneksel üretime alternatif karışımlar tasarlandı.  Bölgeden elde edilen taş kesim atıkları kullanımı ile düşük maliyetli ve daha yüksek dayanıma sahip bims duvar blok üretimi için deneysel çalışmalar yapılarak uygun malzeme oranları belirlendi.