NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, program Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren’in açılış konuşmalarıyla başladı. Diş Hekimliği Fakültesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 12’si uluslararası öğrenci statüsünde 296 öğrencinin bulunduğunu söyleyen Deviren, öğrencilere hitaben geleceğin kıymetli hekimleri olarak kendilerine düşen sorumluluklara değindi.

2024 YKS sonuçlarına göre NEVÜ’nün tercih edilirlik oranına göre oldukça iyi durumda olduğunu ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Rektör Aktekin, NEVÜ’yü tercih etmelerinden dolayı öğrencileri tebrik ederek eğitim-öğretim ve kariyer hayatlarında başarılar dileğinde bulundu.

Üniversitelerin bireylere sadece belirli alanlarda eğitimler veren kurumlar olmadığını söyleyen Aktekin, üniversitelerin bulunduğu şehir ile farklı coğrafya ve kültürden öğrencilerin buluşarak kaynaştığı, bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarına vesile olan sosyo-kültürel alanlar olduğuna vurgu yaptı. 

NEVÜ ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin Türkiye’nin alanında nitelikli akademik personele ve teknolojik olarak da modern alt yapıya sahip bir Fakülte olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, öğrencilere kendilerine sunulan tüm bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

YKS sonuçlarına göre Diş Hekimliği Fakültesi’ne yerleşen her bir öğrencinin azim ve gayretleri sonucunda en iyi dereceler elde eden öğrencilerden olduğunu ifade eden Aktekin, gerek üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve toplulukları marifetiyle yapılan gerekse diğer birimlerce yapılan sosyo-kültürel etkinliklere katılmalarının kendilerinin ders dışı başka alanlarda da gelişimlerine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Hasta kabulü ve uygulama alanı olan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin yanı sıra yapımı devam eden Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Hastane Binasının en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Aktekin, bu tesislerin tamamlanması ile birlikte gerek üniversiteye ve şehre, gerekse bölgeye Türkiye’nin en donanımlı fakülte ve hastanesini kazandırmış olacaklarına vurgu yaptı.

Rektör Aktekin’in ayrıca öğrencilerin istek ve taleplerini de dinlediği program, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat İçen’in Diş Hekimliği Fakültesi eğitim-öğretim işleyişi ve müfredatı, Diş ve Çene Radyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Alime Okkesim’in fakültenin tanıtımı, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Elif Durak’ın ise üniversite hayatına giriş ve yıl boyunca öğrencilere lazım olacak genel bilgiler vermeleriyle devam etti. 

Program, 4. Sınıf öğrencisi Şevval Öztoprak’ın eğitim-öğretim yılında edindiği tecrübelerini paylaşması ve öğrenci topluluklardan Diş Hekimliği Topluluğu hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.

NEVÜ, öğretim üyeleri ödülle döndü NEVÜ, öğretim üyeleri ödülle döndü

Whatsapp Image 2024 09 18 At 10.31.35Whatsapp Image 2024 09 18 At 10.31.35 (1)

Kaynak: BÜLTEN