Nevşehir Haberleri

NEVÜ öğrencilerinden Mezuniyet Sergisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik ve Cam Bölümü son sınıf öğrencilerinin özgün çalışmalarından oluşan ‘Mezuniyet Sergisi’ açıldı.

Abone Ol

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından Nevşehir’in Avanos İlçesi Güray Müze’de düzenlenen serginin açılışına; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem,  Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, bölüm hocaları,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Fındık mezun olan öğrencilerin eğitim-öğretim yılı boyunca ortaya koymuş oldukları güzel ve başarılı çalışmalarıyla gururlandıklarını söyledi.

Sergide eserleri yer alan öğrencileri ve bölüm hocalarını tebrik eden Prof. Dr. Özlem Fındık, ayrıca öğrencilere mezuniyet sonrası yaşamlarının her alanında nice başarılar temennisinde bulundu.

Daha sonra son sınıf öğrencilerinin alternatif pişirim, serbest ve endüstriyel şekillendirme, artistik seramik uygulama çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirilerek, sergi alanı gezildi.

Sergi, 11 Haziran 2024 Salı gününe kadar Güray Müze’de gezilebilecek.