NEVÜ'den yapılan açıklamaya göre, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cemal Çarboğa, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Kayacan, Diş Hekimliği Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat İçen ve Dr. Öğr. Üyesi Işınsu Alkan, Diş Hekimliği Fakültesi ve üniversitenin akademik, idari personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Önlük giydirme töreni öncesi sahne alan NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Özlem Kılınçer ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya, müzik dinletisinde bulundu.

2018 yılında kurulan ve 2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına merhaba diyen NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde toplam 218 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren,  düzenlenen tören ile birlikte de diş hekimliği 1. sınıfta eğitim gören 62 öğrenciye mesleklerinin sembolü olan beyaz önlüklerini giydirmek için biraya geldiklerini söyledi.

Lise ve üniversite öğrencilerinden NEVÜ’ye gezi Lise ve üniversite öğrencilerinden NEVÜ’ye gezi

NEVÜ Üniversitesi olarak paydaşların ve hayırseverlerin katkılarıyla temeli 2023 yılında atılan Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi inşaatının hızla yükseldiğini belirten Aktekin,  tamamlanması ile birlikte üniversite ve şehre Türkiye’nin örnek ve modern hastanesini kazandırmış olacaklarını söyledi.

448165903 18291976816166791 5479199256491416477 N

Kaynak: BÜLTEN