Dönem başından bu yana haftalık eğitim toplantıları düzenleyerek kulüp üyelerinin izci disiplini, kamp düzeni, ateş yakma, ilk yardım ve doğada hayatta kalma gibi konularda gelişmelerinin sahada uygulaması için düzenlenen etkinliğe kulübün akademik danışmanları Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan ve Arş. Gör. Mücahit Işık, 7 lider izci ve 5 takım dahilinde 28 izci olmak üzere toplam 37 kişi katıldı.

NEVÜ’den akademisyenlere THS eğitimi NEVÜ’den akademisyenlere THS eğitimi

HARRY POTTER TEMASI VE TREN YOLCULUĞU

Tüm kampları bir tema üzerine kurgulayarak gerçekleştiren NEVÜ İzci Kulübü, bu kampı “Harry Potter” teması üzerine kurguladı.

Kamp alanına Kayseri’den bindikleri tren ile giden izciler, kamp etkinliklerini ve ateş gecesi eğlencelerini “Harry Potter ve Felsefe Taşı” filmi üzerine temalaştırarak gerçekleştirdi.

İZCİ DAİMA HAZIRDIR

Eğitim kampında kulübün izci liderleri tarafından arazide belirli bölgelere bırakılan ve sürekli takibi yapılan izci takımları, belirtilen süre içerisinde kendi barınaklarını oluşturup doğada hayatta kalma için gerekli uygulamaları gerçekleştirdi. Kampın ve eğitimin detayları hakkında bilgi verilmeyen izciler, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gece geç saatlerde aniden uyandırılarak gece etkinlikleri yaptırıldı.

İZCİNİN EĞLENCESİ ATEŞ GECESİ

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve izcilerin eğlencesi olan kampın son gecesi, törenle yakılan büyük ateş etrafında toplanan izciler hazırladıkları skeçleri, oyunları ve yarışmaları sergilediler. Ateş Gecesi sonrası etkinliklerine devam ederek doyasıya eğlenen NEVÜ İzci Kulübü, Pazar günü Belemedik Kanyonu’nda doğa yürüyüşü ile etkinliklerini sonlandırdı.

1 (5)-91 (3)-14

Kaynak: HABER MERKEZİ