Rektör Aktekin DGS’ye girecek adaylara başarılar diledi Rektör Aktekin DGS’ye girecek adaylara başarılar diledi

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen, 23. ‘Çince Köprüsü Dünya Üniversite Öğrencileri Çince Yarışması Türkiye Finali’ Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ev sahipliğinde yapıldı.

Yarışmaya 8 üniversiteden 18 yarışmacı katıldı. NEVÜ Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencisi Zeynep Varışlı, Öğr. Gör. Lihua Li’nin rehberliğinde hazırlandığı üstün konuşma ve yetenek performansı ile ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiadong ve Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güliz Muğan açılış ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden Elçi Cong Song ise etkinliğin kapanış konuşmalarını yaptığı yarışmaya, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan üç öğrenci katıldı.

Aynı zamanda NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Ecem Ceylan’ın jüri üyesi olarak davet edildiği yarışmada Berfin Kazancıçok ‘Göğün Altında Tek Aile’, Gamze Cansız ‘Çince Bana Bir Kültür Penceresi Açtı’, Zeynep Varışlı ‘Herkese Saygı Duyalım, Ailemizi Sevelim’ konu başlıklı sunumları ile eşsiz bir performans sergiledi.

446976945 18290588560166791 2498146687240577116 N

Kaynak: HABER MERKEZİ