Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çiçek yürütücülüğünde ve ‘TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı’ kapsamında “Biyoçeşitlilik ve Ekosistem İzleme Eğitimi” projesi gerçekleştirildi.

NEVÜ’nün ilk 2237-A projesinde; Aksaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seher Karaman, Adıyaman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sevil Sungur ve Doç. Dr. Hakan Karaardıç, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Dr. Mühsin Çoğal, Öğr. Gör. Dr. Mert Karış, Dr. Esat Kızılkaya,  Yüksek Müh. Osman Bahadır Çapar, Öğretmen Mehmet ÜNLÜ ve Öğr. Gör. Fatih Türe tarafından bir günlük teorik eğitim verdi.

Eğitmenler eşliğinde ayrıca 22 farklı üniversiteden gelen 30 üniversite öğrencisine Sultan Sazlığı Milli Parkı, Ramsar alanı ve Aladağlar Milli Parkında uygulamalı eğitim düzenlendi. Uygulamalı eğitim etkinlikleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri İl Şube Müdürlüğü katkıları ile Şef Uğur Kaya eşliğinde gerçekleştirildi.

Katılımcılar sağladıkları desteklerden dolayı başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere TÜBİTAK Başkanlığına ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri İl Şube Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu. Proje sonunda öğrencilere katılım belgesi ve eğitmenlere ise teşekkür belgeleri takdim edildi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde altyapı çalışmaları sürüyor Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde altyapı çalışmaları sürüyor

PROJENİN AMACI

Proje amacının katılımcılara çağın en önemli çevresel sorunlarının başında gelen biyoçeşitlilik kaybını önlemeye yönelik bilgi ve farkındalık kazandırmak olduğunu belirten proje yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek,  proje kapsamında bu amaca uygun olarak katılımcılara Türkiye’deki bitki ve hayvan çeşitliliği hakkında bilgi verildiğini söyledi. Milli parklarda yapılan arazi çalışmaları ile endemik, nadir ve nesli tehdit altında olan türlerin izlenmesinde dikkat edilecek hususlara ilişkin uygulamaların da yapıldığını söyleyen Çiçek, ayrıca katılımcılara teknolojik gelişmelerin biyoçeşitlilik izlemede kullanımına dikkat çekildiğini sözlerine ekledi.

453497647 897738662393723 7377949086509837173 N

Kaynak: BÜLTEN