NEVÜ akademik personeline “TÜBİTAK Ulusal Destek Programları kapsamında olan “1001 (Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri)”, “1002 (Hızlı Destek Programı)” ve “3005 (Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı)’’ desteklerine kimlerin başvuru yapabileceği, destek miktarları, başvuru prosedürleri ve başvuru takvimi gibi konuların yer aldığı proje eğitimi verildi.

Yapay zekanın gençlere sunduğu imkanlar konuşuldu Yapay zekanın gençlere sunduğu imkanlar konuşuldu

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) ARDEB 1001,1002 ve 3005 Destek Programı kapsamında NEVÜ tarafından çevrim içi olarak düzenlenen ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Yolcu’nun eğitmen olarak yer aldığı proje eğitimine, NEVÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve akademisyenler katıldı.

“AKADEMİSYENLERİN BİLİMSEL ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Üniversite yönetimi olarak öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına da büyük önem vererek kendilerini desteklediklerini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bu kapsamda da düzenledikleri TÜBİTAK destekli proje hazırlama eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversitemizde görev yapan her bir akademik personelimizin eğitim –öğretim faaliyetlerinin yanı sıra nitelik ve nicelik açısından önemli bilimsel proje ve araştırmalarda bulunmalarına da büyük önem veriyoruz. Bu amaç doğrultusunda kendilerine üniversite yönetimi olarak her türlü desteği verirken,  gerekli alt yapıyı da sağlıyoruz. 

Ayrıca akademisyenlerimizin daha nitelikli bilimsel araştırmalar gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları fon desteği TÜBİTAK ARDEB tarafından da sağlanmakta. Bunun için de araştırmacılarımızın başarılı projeler yazarak TÜBİTAK’a müracaat etmeleri gerekmekte. Bu noktada akademisyenlerimizin daha başarılı projelerde bulunmaları ve geliştirmeleri için TÜBİTAK ARDEB desteklerine dair kendilerine yönelik eğitimlerimize de devam ediyoruz. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisimiz de düzenlediğimiz eğitimlere katılan ya da bazı nedenlerden dolayı katılamayanlara, proje yazım süreçlerinde yardımcı olmakta ve destek vermekte.” dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ