Nevşehir Valiliği öncülüğünde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek 15 Temmuz Sancak Koşusunda sporcular, İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla toplam 2 buçuk kilometre koşacak. Koşuda sporcular 100 metre koştuktan sonra ay yıldızlı sancağı diğer sporcuya devredecek.

Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlenecek Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlenecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan “Sancak Koşusu” bugün saat 22.00’da tüm illerde aynı anda başlayacak.

Tüm illerde olduğu gibi Nevşehir’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün sekizinci yıldönümü etkinliklerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, 15 Temmuz darbe girişiminde göğsünü siper edip hainlere karşı durarak şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimiz ile gözünü kırpmadan canından geçen gazilerimiz anısına programlar hazırladıklarını söyledi.

Demokrasi mücadelesinde kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla andıklarını söyleyen Özdemir, gençlerin bu kahramanları hiçbir zaman unutmayacağına ve bıraktıkları şanlı mirasa daima sahip çıkacağına inandığını ifade etti.

Kapadokya Kültür Merkezi önünden başlayıp Nevşehir Valiliğinde son bulacak koşuda Nevşehir’in gururu olan milli sporculardan oluşan 25 sporcu yer alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ