Nevşehir Haberleri

Nevşehirli hacılar sevinç gözyaşlarıyla karşılandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı hac organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan Nevşehirli hacılar yurda döndü.

Abone Ol

Nevşehir Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Yılmaz, müftülük büro personeli ve hacı yakınları tarafından Kapadokya Havalimanı’nda alkışlar eşliğinde çiçeklerle karşılanan Nevşehir 1.kafile hacıları duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına engel olamadı.

Karşılama töreninde konuşan Yılmaz, hacıların sağlıklı ve rahat bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek “Meşakkatli bir yolculuğun ardından hacılarımızı yoğun bir kalabalığın katılımıyla sevinçle karşıladık. Hacılarımızın da sevinç ve mutluluğuna şahit olduk. Gayemiz, onların bu kutsal ibadeti sorunsuz bir şekilde tamamlamaları idi. Ziyadesiyle mutluyuz.” dedi.

Yılmaz, 2024-25 yılı umre kayıtlarının da başladığını hatırlatarak, umre ibadetini yerine getirmek isteyenleri il veya ilçe müftülüklerine beklediklerini söyledi.

Hacılar, ibadetlerini sorunsuz şekilde tamamlayarak yurda dönmenin mutluluğunu yaşarken kendilerini yoğun ilgiyle karşılayan İl Müftülüğü personeline de ayrıca teşekkür etti.