İHH tarafından hayırseverlerin katkısıyla eğitimden, sosyal hayata kadar birçok alanda sponsorlukla maddi-manevi desteklenen çocuklar, Gazzeli yetimlere destek sunmak için örnek bir çalışma yaptı.

Beraberlerinde anneleriyle birlikte, BigBus ile Kapadokya’daki turizm merkezlerini gezen çocuklar hem güzel vakit geçirdi hem de yerli ve yabancı turistleri Gazze’de yaşanan insanlık dramı hakkında bilgilendirdi.

Hazırlanan Türkçe ve İngilizce broşürleri turistlere dağıtan çocuklar, ellerinde Türk, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları taşıdı.

Turistlerle rehberler aracılığıyla sohbet eden çocuklar, “Çocuklar ölmesin, Gazze’ye hep birlikte sahip çıkalım” mesajı verdi.

Gazze’de yaşanan katliam ve zulmün anlatıldığı broşürleri okuyan turistlerin çoğu duygulanırken, “Free Gaza” sloganıyla çocukların dikkat çektiği sorunun çözümünü istediklerini belirtti.

İHH Nevşehir Teşkilatı tarafından il genelinde mazlum coğrafyalarla ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla çalışma ve etkinliklerin devam edeceği öğrenildi.

Kayaşehir Festivalinde stant kiralama başvurusu başladı Kayaşehir Festivalinde stant kiralama başvurusu başladı

Whatsapp Image 2024 05 28 At 12.01.56

Kaynak: HABER MERKEZİ