Genç atletler, İzmir'de gerçekleştirilecek olan Milli Takım Kampı'na katılarak 2024 yılında yapılacak olan Atletizm Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme fırsatı elde etti.

Atletlerin başarılı performansı ve katıldıkları yarışmalardaki üstün dereceleri, milli takım antrenörlerinin dikkatini çekerek bu özel daveti almalarına sebep oldu. Nevşehir atletizm camiası adına gurur verici bir gelişme olan davet, genç sporcuların yeteneklerini bir kez daha kanıtlamaları açısından önemli bir fırsat sunuyor.

2024 yılında yapılacak olan Atletizm Avrupa Yıldızlar Şampiyonası barajını İbrahim Gökgöz 800 metreyi 1.53 derecesiyle koşup geçerken, Mert Hanifi Odacı ise 2000 metre engeli 6.05 derecesiyle geçti.

Temmuz ayında yapılacak olan şampiyonaya hazırlanıp ülkeye madalya ile dönmeyi hedefleyen sporcular Odacı ve Gökgöz, milli takım kampında diğer yetenekli sporcularla bir araya gelerek tecrübe kazanacak ve Türkiye'yi 2024 yılında yapılacak olan Atletizm Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında uluslararası arenada temsil etme şansı yakalayacak.

Türkiye Şampiyonası Nevşehir’de başlıyor Türkiye Şampiyonası Nevşehir’de başlıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Odacı ve Gökgöz'e başarılar dilerken, genç sporcuların ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancını bir kez daha vurguladı. 

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR