Ürgüp’te selde mahsur kalan vatandaşları belediye ekipleri kurtardı Ürgüp’te selde mahsur kalan vatandaşları belediye ekipleri kurtardı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu'nun katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda kentteki patates, üzüm ve diğer tarımsal üretimlerin genel durumu ile Bakanlığın güncel çalışmaları ele alındı.

Toplantıya katılan Daire Başkanı Yurtkulu, Nevşehir'deki tarımsal faaliyetlerin mevcut durumu hakkında bilgi alırken, Bakanlığın tarımsal üretimi artırmak ve çiftçileri desteklemek amacıyla yürüttüğü projeleri anlattı.

Toplantı kapsamında, bölgedeki patates ve üzüm üretimi başta olmak üzere, diğer tarım ürünlerinin verimlilik ve kalite sorunları değerlendirildi.

Toplantının ardından Yurtkulu ve beraberindeki heyet, arazi kontrolleri gerçekleştirerek çiftçilerin sorunlarını yerinde dinledi. Yapılan ziyaretlerde çiftçilerin talepleri alınarak, görüş alışverişinde bulunuldu.  

456909474 902850925217252 8598713449214534350 N

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR