Nevşehir’in 4. Organize Sanayi Bölgesi olan “Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi”nin ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Fidan, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, MHP Milletvekili Filiz Kılıç, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

“OSB’LERİN EKONOMİK KATKISI BÜYÜK”

OSB’lerin yatırımcılara sağladığı önemli teşvik ve avantajlarla, ülkemizin kalkınma hamlelerinde; yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasında çok önemli bir role sahip olduğunu belirten Vali Fidan, “OSB’ler kurulmuş oldukları bölgelerin, il ve ilçelerin ekonomik yönden gelişmesine büyük katkılar sağlarken, aynı zamanda sosyal hayatın gelişmesini de olumlu yönde etkilemektedir. Bu yönüyle eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Nevşehir’in sanayi yönüyle de gelişmesi ve ilerlemesi, ilimizin turizm, tarım ve ticaret yanında çevreye duyarlı olmak şartıyla güçlü bir sanayiye de sahip olabilmesi için yeni OSB’ler kurulması, mevcut OSB’lerin ise imkanlar ölçüsünde genişlemesi ve büyümesi en öncelikli çalışma konularımız arasında yer almaktadır.” dedi.

“YATIRIMLARIN HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMASINI AMAÇLIYORUZ”

“Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi” ismiyle yeni bir OSB’nin kuruluş aşamasını başarı ile tamamladıklarını kaydeden Vali Fidan, 644 bin metrekare alan üzerinde OSB kuruluş sürecinin 27 Ocak 2022 tarihinde imzalanan ön protokol ile başladığını hatırlattı.

Fidan, iştirakçi kurumlardan Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresinin yüzde 40, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının yüzde 40 ve Avanos Belediye Başkanlığının yüzde 20 ortaklık payına sahip olduğunu söyledi.

Süreç hakkında bilgi veren Vali Fidan, “Bugün burada bismillah diyerek Nevşehir Avanos Kapadokya OSB’nin ilk Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımızı müteakip, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın OSB Kuruluş Protokolünü onaylaması ile Nevşehir’imizin 4. Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişilik kazanmış olacaktır. OSB’de kamulaştırma, imar ve altyapı çalışmalarının ve akabinde gerçekleştirilecek yatırımların hızlı bir şekilde tamamlanmasını amaçlıyoruz. Nevşehir Avanos Kapadokya OSB, burada yapılacak çeşitli yatırımlarla ve bölgesel el sanatlarının merkezi olarak, bölgeye uygun mimari özellikleriyle tasarlanacak olup, Kapadokya bölgesine özel bir anlam katacaktır.” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIM VE DESTEKLERİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Milletvekili Özgün de, OSB’nin üretim için, yatırım için Avanos’a bir katma değer sağlayacağını belirtti.

Sadece Avanos ile kalmayacaklarını da aktaran Özgün, “Acıgöl OSB noktasında büyük hizmet taleplerimiz devam ediyor. Derinkuyu’da düşüncelerimiz var inşallah. Karacaören, Acıgöl orada çalışmamız devam ediyor. Bu noktada Ürgüp ilçemizde faaliyetleri devam eden bir çalışmamız var mera alanında, sanayi alanı noktasında düşüncelerimiz var. Kozaklı Organize Tarım Bölgesi noktasında onda da sona yaklaşıldı.” ifadelerine yer verdi.

“GÖZDE BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK”

Milletvekili Çalışkan ise Türkiye genelinde şu an itibariyle 353 tane organize sanayi bölgesi olduğunu hatırlattı.

2021 yılı itibariyle de bir yıl içerisinde Türkiye genelinde 21 bir organize sanayi bölgesi açtıklarını ve açmaya devam ettiklerini vurgulayan Çalışkan, şunları aktardı: “Bölgemiz için önemli bir istihdam kaynağı olacak ki toplamda organize sanayi bölgelerinde 2 buçuk milyona yakın bir istihdam oluşturuyor. Bölgenin kalkınması noktasında çok kısa bir süre içerisinde Avanos OSB’nin ilk yönetim kurulunun toplantısını yapmak bizim için büyük bir şans, büyük bir heyecan. Türkiye'nin çok ciddi sınavlardan geçtiği böyle bir dönemde bizim için büyük bir kazanım. Bizler de şehrin siyasileri, şehrin milletvekilleri olarak önümüzdeki süreçte Allah nasip ederse OSB'nin açılış gününde de hep beraber her türlü desteği vereceğimizin sözünü buradan veriyoruz. Burası Nevşehir'in, Nevşehir halkının.”

“HER TÜRLÜ YATIRIM İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”

Milletvekili Kılıç da, OSB’nin Avanos'un ve bölgenin gelişmesine, istihdamına çok önemli katkı sağlayacağına inandığı söyledi.

Bu tür OSB'lerin Nevşehir’de, ilçelerde bundan sonrasında da artarak devam etmesini temenni ettiğini aktaran Milletvekili Kılıç, şöyle devam etti: “Bizlere ne düşerse bundan sonrasında da elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içerisinde olacağımızı da bu ifade etmek isterim. Nevşehir’imize yapılacak her türlü yatırım bizim için çok çok önemli. Nevşehir için bundan sonrasında da OSB'ler dışında Nevşehir'in sorunlarına katkı sağlayacak türlü yatırım için elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu basınımızın önünde de bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Bizim Çocuklar çeyrek finalde Bizim Çocuklar çeyrek finalde

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: İsmail Irmak