Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Bakan Kacır, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kacır, partisinin il başkanlığı binasında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan, Merkez İlçe Başkanı Murat Özkaya, Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi, Gençlik Kolları Başkanı Necati Yurtbilir, AK Parti Nevşehir 27. Dönem Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğu ve partililerle görüştü.

Bakan Kacır, burada "Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edebilmek adına Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gayretlerini sürdürdüklerini söyledi.

“Yerel kalkınma hamlemizde sürdürülebilir ve sürekli kalkınmayı ülkemizin 81 şehrine yaygınlaştırmak için çaba gösteriyoruz. 81 şehrimizin tamamında yeraltından yer üstüne sahip olunan zenginliği, potansiyeli, kültürel birikimi, nitelikli insan kaynağımızı, girişimcilik ve yenilikçilik potansiyelimizi şehirlerimizin kendi kimliklerine uygun şekilde harekete geçiriyoruz.” diyen Kacır, Nevşehir'in de yerel kalkınma hamlesi kapsamında üreten, katma değer sağlayan, daha da büyüyen güçlü şehirler için başlatılan seferberlikten en kuvvetli şekilde payını aldığını ve almaya devam edeceğini ifade etti.

“NEVŞEHİR İÇİN, NEVŞEHİRLİLER İÇİN HEP BİRLİKTE DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ”

Nevşehir Belediyesinden temizlik seferberliği Nevşehir Belediyesinden temizlik seferberliği

Bakan Kacır, Nevşehir için hep birlikte daha fazla çalışacaklarını, son 22 yılda üretimle, istihdamla Nevşehir’i buluşturacak 697 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini ve 33 milyar liralık yatırımın, 10 bin 200’den fazla istihdamın önünü açtıklarını bildirdi.

KOSGEB destek programları ile küçük ve ortak büyüklükteki İşletmeler için can suyu olduklarını belirten Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü: “22 yıl öncesine kadar parmakla sayılacak kadar az sayıda KOBİ’miz Nevşehir'de KOSGEB desteklerinden yararlanmışken son 22 yılda 770 milyon TL'nin üzerinde bir destekle Nevşehir'de 8 bin 200 KOBİ’yi bu desteklerden yararlanma imkanına eriştirdik. Nevşehir’imize kazandırdığımız iki yeni organize sanayi bölgemizle, bir Teknoparkımızla ve bir AR-GE merkezimizle şehrimizin üretim ve teknoloji geliştirme altyapısına adeta sınıf atlattık. KOP Bölge Kalkınma İdaremizle 2014'ten bu yana Nevşehir'de kamu kurumlarımızın, mahalle idarelerimizin, üniversitelerimizin 114 projesine 760 milyon TL destek sunduk. Ahiler Kalkınma Ajansımız eliyle yine kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, özel sektörümüzün, üniversitelerimizin, STK’larımızın 195 projesi için 501 milyon TL destek olduk.”

“HEP BİRLİKTE NEVŞEHİR'İN KALKINMA YOLCULUĞUNA KATKI SUNACAĞIZ”

Bakan Kacır, bu strateji ile Nevşehir’i ekonomik canlılık noktasında yükseltme, sanayi altyapısını ve ihracat kapasitesini güçlendirme ile doğal kaynakların ekonomiye katkısını artırma gibi amaçlar çerçevesinde gelişen yerel ekonomiler kapsamında ele aldıklarını belirtti.

 Nevşehir'in de içinde yer aldığı bölge planında tüm yerel dinamikleri harekete geçirecek, şehrin rekabetçiliğini artıracak projeleri ortaya koyacaklarını aktaran Kacır, “Şehrimizde turizmle birlikte seramik ve süs eşyası imalatı, treyler, yarı treyler imalatı, tarıma dayalı gıda sanayi ve jeotermal seracılık bu dönemde odaklandığımız diğer alanlar olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla hep birlikte Nevşehir'in kalkınma yolculuğuna gelişme sürecine katkı sunacak, bu şehrin tüm iktisadi unsurlarıyla bir cazibe merkezi haline getirmek adına hep birlikte canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“TÜRKİYE HER ZAMAN KİMLİĞİNE BAKMAKSIZIN MASUMLARIN YANINDA OLDU”

İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırımın yıldönümü olduğuna da değinen Bakan Kacır, şu ifadeler yer verdi: “40 binden fazla insan dünyanın gözleri önünde katledildi. 2 milyondan fazla insan yerinden yurdundan edildi. Şimdi görüyoruz ki İsrail bu mezalimi coğrafyamızın başka noktalarına taşıma çabası içinde. Masumların hıçkırıkları üzerine kimse bir medeniyet inşa edemez, bu mezalimimin hesabı belki yarına kalır ama asla yanlarına kalmaz. Türkiye her zaman kimliğine bakmaksızın masumların yanında oldu bundan böyle de mazluma el uzatmaya masumların yanında olmaya devam edecektir.”

Whatsapp Image 2024 10 07 At 15.44.11Whatsapp Image 2024 10 07 At 15.44.11 (1)

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR