Nevşehir Haberleri

Nevşehir’den 2 öğrenci Limitless Makers’da

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Türkiye'de yüzde birlik dilimle 50 öğrenci alan Limitless Makers akademik eğitim programına Nevşehir’den 2 öğrenci katılacak.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığının sorumluluğunda Türkiye'de yüzde birlik dilimle 50 öğrenci alan Limitless Makers akademik eğitim programı sınavı yapılacak.

İki aşamalı sınavla yapılan elemelerde Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi öğrencileri Mehlika Zeynep Bilgin ve Mehmet Budak, Türkiye'de ilk 50'ye girerek bu programa katılmaya hak kazandı.

Limitless Makers (Sınır Tanımayan Çözümler) Programı, dijital çağda ve girişimcilik ekosisteminde var olmak isteyen gençlere eşit fırsat vermeyi hedefliyor.

Türkiye'nin her yerinden akademik girişimcilik alanına ilgi duyan ve belli akademik başarının üzerinde olan gençlerin katılacağı bu programda, bilim çatısı altında üretime ve birlikteliğin gücüne güç katarak hayallerini ve tutkularını çözümlere ve ürettikleri bu çözümleri küresel bir devrime nasıl dönüştüreceklerini öğreniyorlar.

Programda kendi alanında başarılı Türkiye'nin ileri gelen akademisyenleri, CEO'ları ve girişimcileri tarafından İstanbul'da akademik girişimcilik alanında ve günümüz teknolojileri üretim basamaklarını gençlerin kavramasını sağlamak üzere uygulamalı olarak 1-31 Ağustos 2024'de bir aylık eğitim verilecek.

UYGULAMA ALANLARI

Akademik girişimcilik, sistem mühendisliği, siber güvenlik, yapay zeka ve veri bilimi, yazılım, genetik ve biyoteknoloji, nörobilim, kimya, nanoteknoloji, giyilebilir teknoloji, havacılık ve uzay teknolojileri, fizik, yeni nesil teknolojiler ve dijital hizmetler.