Nevşehir Haberleri

Nevşehir’deki STK’lar İslam ülkelerine seslendi

Nevşehir’deki sivil toplum kuruluşları Kurşunlu Camii önünde bir araya gelerek şehit edilen Filistin direnişinin liderlerinden İsmail Heniyye için basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

Yapılan basın açıklamasında İsmail Heniyye’nin, İran’ın yeni cumhurbaşkanının yemin töreni için gittiği başkent Tahran’da İsrail’in füze saldırısı neticesinde şehit edildiği belirtildi.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Sürücü, Heniyye’nin şu sözleri ile imanı ve teslimiyetine vurgu yaptı: “Benim çocuklarımın kanı, diğer mücahitlerin kanından daha değerli değildir, rabbim bana mübarek ramazan bayramında şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki.”

Heniyye’nin şehadetinin bir son değil bir başlangıç olduğu belirtilen açıklamada, “İsrail rejimi, İsmail Heniyye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır. Ancak aziz komutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Dün Şeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi ve daha nice değerli evladını şehit verse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistin mücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Bizler de yüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; şehit lider İsmail Heniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız.” denildi.

Açıklamada İslam ülkelerinin liderlerine de şu şekilde seslenildi:

“Ey İslam ülkelerinin liderleri, hepimiz bir olup tükürsek İsrail boğulur. Silkinin ve kendinize gelin. Hristiyanları ve Yahudileri kendinize dost edinmeyin. Aranızdaki suni ayrılıkları bir kenara bırakın ve Siyonist İsrail’e karşı birleşin. ‘Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz.’ önce Müslümanlar olarak birbirinizi sevin sevin ki; birleşmenin önündeki en büyük engel ortadan kalksın Müslümanlar; birbirini gerçek manada sevdiklerinde, mesele kökünden çözülecektir.

Bu sevgi olursa, aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşacak, gönüller birleşecektir. Bu birleşme olunca; Müslümanlar birbirlerine yaslanacak, birlikte büyüyecek ve birlikte güçleneceklerdir.

İşte o zaman, dünya beş ’ten büyük olacak, adalet üzerine yeni bir dünya kurulacaktır. İşte o zaman İsrail’e öyle bir tokat vuracağız ki, bütün hayatı Gazze şeridi gibi gözlerinin önünden geçecektir.”