Sağlıkta Dönüşüm Programı aşamalarından biri olan Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) Toplum Sağlığı merkezlerine bağlı ek hizmet birimi olarak faaliyet göstermektedir.

Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM),vatandaşların sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. 

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde; risk faktörleriyle mücadele, beslenme danışmanlığı, psiko-sosyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama ve eğitim, sigara bırakma danışmanlığı, uyuşturucu kullanan kişi ve yakını için danışmanlık, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, bulaşıcı olmayan hastalıklar için danışmalık hizmetleri verilmektedir.

NEVÜ öğretim görevlisi Çin’in Seramik Merkezinde NEVÜ öğretim görevlisi Çin’in Seramik Merkezinde

 “HASTALIĞA DEĞİL, SAĞLIĞA YATIRIM YAPMAK”

“HASTALIĞA DEĞİL, SAĞLIĞA YATIRIM YAPMAK” anlayışıyla Sağlıklı Hayat Merkezleri ülke genelinde aile hekimliği hizmetlerini destekleyerek , vatandaşların hastanelerde karşılaştıkları yığılmaların önüne geçmesine ve yaşam kalitesini artırması için kurulan bir hizmet yapısıdır.

SAĞLIK MERKEZLERİNDE HANGİ HİZMETLER VERİLMEKTEDİR?

Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), Beslenme Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem) Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı, Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri, Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı, Tıbbi Hizmetler ve İdari Hizmetler alanlarında hizmet veriyor.

458476373 1046629673783121 4885907640070952078 N

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ