Filistin için farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı, Yetim Vakfı ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi.

Tarık Kesekçi Parkı’nda yapılan etkinlikte kentteki vatandaşlar, Filistin’deki çocuklar için resim çizdi.

Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.53.55 (1)

Burada Eğitim Vakfı adına konuşan Arzu Taşkın, Filistin’in 7 Ekim’den bu yana tarihin gördüğü en ağır soykırımı yaşadığını belirtti.

Yüzde 70’ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu, 50 bine yakın kişinin şehit olduğu, 100 bine yakın kişinin yaralandığı, 70 binden fazla binanın yerle bir edildiği ve 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze’nin insanlık için utanç tablosu olduğunu söyleyen Taşkın, “Başta İslam ülkeleri olmak üzere, kınamanın ötesine geçilmemesinden cesaret bulan işgalciler her geçen gün daha da çirkinleşmektedir.” dedi.

“ANNE KARNINDAKİ ÇOCUKLARA BİLE SOYKIRIM YAPILMAKTA”

Gazze’ye karşı başlatılan soykırımın birinci yılı dolduğunu hatırlatan Arzu Taşkın, “Sonuç; bölgenin tamamı yerle bir edilmiş durumda ve bölge halkının en az yüzde 2’si artık hayatta değil... Psikolojik desteğe ihtiyaç duymayan çocuk neredeyse yok. Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle çocuklara vaat edilen hakların tamamı, işgalcilerin postalları altında ezilmekte. Hatta henüz anne karnındaki çocuklara karşı bile soykırım uygulamaları yapılmakta.” diye konuştu.

İsrail’in saldırılarına ve hak ihlallerine karşı asla susmayacaklarını vurgulayan Taşkın, “Çünkü zulme rıza zulümdür. Peygamber Efendimiz (sav) “Kim bir kötülük görürse eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.”  buyurmaktadır.

Ekranlarda gösterilen kolsuz bacaksız çocukları, kucağında henüz şehit olmuş evladını taşıyan anneleri, çaresiz yaşlı insanları izleyip durmak yerine artık zalim İsrail ve yandaşlarına karşı daha tesirli bir boykot uygulaması yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“ZULÜM ALTINDAKİ BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİN SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Arzu Taşkın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliğinde bir araya geldik.

Hac kayıt güncelleme yeniden açılıyor Hac kayıt güncelleme yeniden açılıyor

Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır.”

Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.53.55 (2)Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.53.55 (3)Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.53.55 (5)Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.53.55 (4)

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR