Şube Başkanı Mutlu’dan İl Başkanı Aygün’e ziyaret Şube Başkanı Mutlu’dan İl Başkanı Aygün’e ziyaret

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, etiketsiz ve sahte etiketli ürünlere yönelik denetimlerin artırıldığını, etiketsiz ya da sahte etiketli ürünlere yönelik denetimlerde yakalanan ürünlere yasal işlem uygulandığını bildirdi.

İl Müdürü Memiş, tüketicilerin özellikle etiketi olmayan ürünlere rağbet etmemesi, gıda işletmesi olmayan yerlerden gıda ürünleri satın almaması gerektiğini belirterek,” Etiket olmayan gıda güvenli gıda değildir. Özellikle merdiven altı olarak tabir edilen ürünler etiketsiz olarak piyasaya sürülerek ev tipi, köy tipi, organik, doğal vb. adı altında satılarak tüketiciler aldatılabilmektedir. Etiketsiz gıda ürünleri tehlikelidir. Ürettiği ürüne güvenen, yapılacak her türlü kontrol ve analize hazır olan gıda işletmecisi ürününün üzerine markasını, adresini, işletme kayıt numarasını ilave etmeli ve etiketlemelidir.” dedi.

Etiketsiz ürünlere cezalar verilirken, yöresel ürün olup ancak etiketli olan ürünlerden ise numuneler alınıp kontroller yapıldı. Gerekli şartları karşılamayan ürünleri satan firmalara idari para cezası uygulandı.

Öte yandan Memiş, vatandaşları etiketsiz ürün satışı yapılan işletmeleri ALO 174 gıda hattına ihbarda bulunabileceğini söyledi.

461786934 932032248965786 1450564953728581871 N-1

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR