Çat beldesinde yaşayan A.N'den 2 gündür haber alamayan yakınları, durumu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.
Ekiplerin yaptığı arama ve incelemede, A.N'nin kaybolmadığı ve dolandırıcılar tarafından yakınlarıyla iletişim kurmasının engellendiği belirlendi.
Mesajlaşma uygulaması üzerinden dolandırıcıların sahte yakalama emri gönderdiği A.N'nin bankamatik üzerinden dolandırıcılara para göndereceği bilgisine ulaşan jandarma, para transferi gerçekleşmeden bu kişiye ulaştı.
Ekipler, A.N'yi bir miktar altın ve 160 bin lirasını dolandırıcılara vermeden engelledi.
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışma sürüyor.
KURUMLARI TAKLİT EDEN TELEFONLARA İNANMAYIN
İl Jandarma Komutanlığından yapılan uyarıda, “Sizleri telefon ile arayarak kendilerini, savcı, asker veya polis olarak tanıtıp çeşitli nedenler öne sürerek kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayınız. Böyle bir durumda hemen 112 acil çağrı hattını arayınız veya en yakın kolluk birimine başvurunuz.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tüm birimleriyle suçları önleme ve işlenen suçları aydınlatarak şüphelileri yakalamak adına yirmi dört saat esasına göre özveriyle çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.