Nevşehir'de hayırsever iş insanı Fevzi Dirikoç tarafından yaptırılan Fevzi Dirikoç Lisesi, hayırsever iş insanı Mehmet Ali Öbekli tarafından yaptırılan Hacı Mustafa- Türkan Öbekli İlkokulu ve hayırsever iş insanı Bayram Sağlam tarafından yaptırılan Olcay Sağlam Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ni gerçekleştirilen tören ile açıldı.

Törene Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir Beledediye Başkan Yardımcıları Veli Kırşehirli ve Hasan İler, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan, STK temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören ortaokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.

Gösterilerinin ardından protokol üyeleri ve iş insanlarının konuşma gerçekleştirdi.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25 (2)

Vali Fidan, “Bizim yükümlülüğümüz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek onları geleceğe hazırlamaktır.” dedi.

Yeni okul binalarının yalnız bir bina olmanın ötesinde bilgiye, bilime ve aydınlık geleceğe açılan bir pencere olacağına inancının tam olduğunu belirten Vali Fidan, “Eğitimdeki temel amacımız çocuklarımızın, her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu, en iyi fiziki şartlarda ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleridir. Bizler, eğitimde kaliteyi ve başarıyı artıracak ileriye dönük hedeflerimizin olduğunu en başından beri dile getiriyoruz. Bu konuda iş adamlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, hayırseverlerimizin bu alana ilgi duymasını, sorumluluklar üstlenmesini, bu alana yatırım yapmasını fevkalade önemsiyoruz.” diye konuştu.

HAYIRSEVERLER TARAFINDAN 16 OKUL YAPTIRILDI”

Vali Fidan konuşmasının devamında, “Hayırseverlerimiz tarafından ilimize kazandırılan 16 okul binamız, 197 derslik sayımız ve 7 pansiyonumuz toplam 1 milyar 32 milyon TL maliyetiyle hayata geçirilmiş; öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamışlardır.” ifadelerine yer verdi.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25 (3)

“EĞİTİMDE CİDDİ MESAFELER KAT ETTİK

Doğduğu ve doyduğu şehri unutmayan tüm hayırseverlere minnettar olduğunu belirten Milletvekili Özgün, “Gelecek nesillere, gençlerimize yatırım yaparak; ülkemizin geleceğini şekillendirecek evlatlarımıza sağladığınız bu olanaklar, şehrimizin eğitim kalitesini yükseltecek. Gençlerimizin daha iyi eğitim alarak ileride önemli mevkilerde ülkelerine ve şehirlerine hizmet eden bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlayacaktır bu imkânlarla yetişen gençler ileride hepimiz için büyük onur kaynakları olacaklardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Nevşehir'de eğitim alanında önemli adımlar attıklarını belirten Özgün, “Okul sayısını 232 den 368’e, derslik sayısını 2 bin 353 ten 3 bin 493 e çıkararak eğitimde ciddi mesafeler kat ettik. Sürekli değişen bilim, teknoloji ve inovasyon dünyasında, yeni ufuklar açabilen, milli ve manevi değerlere sahip, bilimin gelişimini yakından takip eden hayırlı bir nesil yetiştirmek her zamankinden daha büyük bir ihtiyaçtır. Özellikle dünyanın ve bölgemizin karmaşık bir dönemden geçtiği bu zamanda, bilime, ilime ve en önemlisi birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımız çok daha belirgin hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25 (5)

“HAYIR İŞLERİ YAPMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

Fevzi Dirikoç Lisesi’ni yaptıran Fevzi Dirikoç adına konuşan kızı Filiz Acar ise “Ülkelerin gelişimi yalnız devlet erkânının çabaları ve katkılarıyla sınırlı kalmamalı. Hiç şüphesiz ki varlıklı insanlarımızın da bu kapsamda gayret ve cömertliklerini göstermeleri gerekmektedir. Aileniz yüce yaratanın bizlere bahşettiği imkânları, kazancımız Allah yolunda harcadıklarımız düsturundan yola çıkarak yıllardır gerek memleketimizde gerekse İstanbul'da olmak üzere çeşitli hayır işleri yapma gayreti içindeyiz. Ticari faaliyet gösteren işletmelerimizle istihdama katkı sağlayan çabalarımızın yanında güzel atlar diyarı olarak sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da göz bebeği olan, memleketimiz Nevşehir'imize sağlık ocağı, lise binaları, Nevşehir Üniversitesi'nde eğitim fakültesi binaları, camiler ve kuran kursları gibi hizmetlerin yapımına katkılarımızı gurur duyuyoruz.” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25 (4)

“NEVŞEHİR'E HİZMET EDECEĞİM GÜNÜ BEKLEYEREK YAŞADIM

Olcay Sağlam Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni yaptıran iş insanı Bayram Sağlam da , “Nevşehir'e hizmet edeceğim günü bekleyerek ve amaçlayarak yaşadım. 10 yaşındayken ayrıldığım, çocukluğumun geçtiği, şehrimiz Nevşehir'e, aradan 57 geçmesine rağmen özlemin hiçbir bitmedi, aksine her geçen gün daha da arttı. Nevşehir'e hizmet edeceğim günü bekleyerek ve amaçlayarak yaşadım. Bugün bu arzumu yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum Allah'a şükürler.”

Whatsapp Image 2024 10 14 At 13.11.38

“İNSANLAR MEMLEKETİNE HİZMET ETMENİN GURURU İÇERİSİNDEDİR”

Hacı Mustafa - Türkan Öbekli İlkokulu’nu yaptıran Mehmet Ali Öbekli de konuşmasında, “İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Büyük Allah'ın bizler emanetçisiyiz. Memlekete hizmet eden abilerimizin eserlerini gördükçe gıpta ile karşılıyordum. Çünkü insanlar hayatı boyu yaşadığı memleketine hizmet etmenin gururu ve heyecanı içerisindedir.”

Fevzi Dirikoç Lisesi’nin açılışı protokol üyelerinin kurdele kesmesi ile gerçekleştirildi.

Nevşehir roket takımı Kesekçi ailesini gururlandırdı Nevşehir roket takımı Kesekçi ailesini gururlandırdı

Burada sınıfları gezen protokol üyeleri daha sonra, Hacı Mustafa- Türkan Öbekli İlkokulu ve Olcay Sağlam Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne de gelerek açılışını gerçekleştirdi.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25 (6)Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25 (7)

Whatsapp Image 2024 10 14 At 12.43.25

Muhabir: MEHMET GÜNAY