Nevşehir Haberleri

Nevşehir TKDK IPARD III dönemi başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 28 Haziran 2024 tarihinde İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmıştı.

Abone Ol

IPARD III Dönemi 2. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecek.

Toplam destek bütçesi 80 milyon avro olup, 2. Başvuru Çağrı İlanı ile desteklenecek sektörler şu şekildedir:

Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Yatırımları

UYGULANACAK DESTEK ORANI; UYGUN HARCAMA TUTARININ % 60-70’İ ARASINDADIR

Başvurular, 12 Temmuz  itibari ile kabul edilmeye başlandı.  Online Proje Başvuru Sistemi 16 Ağustos Cuma günü  saat 18:00’de kapatılacak olup, başvuruların son teslim tarihi 29 Ağustos  perşembe günü saat 18:00’dır.

Ayrıca açıklanan 2024 takvimine göre; 90 milyon avro bütçeli Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için temmuz ayında çağrıya çıkılacak.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında sadece Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri içinse 12 milyon avro bütçeli çağrıya ağustos ayında çıkılacaktır.

Çağrı ilanlarına ilişkin detaylar kurumsal www.tkdk.gov.tr internet adresi üzerinden yayımlanmaktadır.

IPARD III Programı Başvuru Çağrı İlanları kapsamında TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yapılacak olan duyurular, İl Koordinatörlüğü www.nevsehir.tkdk.gov.tr resmi internet adresi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılmaktadır. Yatırım planlayan potansiyel başvuru sahipleri ve tüm ilgililere duyurulur.