NTB’den yapılan açıklamaya göre, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından yapılan duanın ardından Nevşehir Valisi Ali Fidan, MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, NTB Başkanı İbrahim Salaş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, MHP Nevşehir İl Başkanı Ali Akkoç vatandaşlara aşure dağıttı.

Aşure Dağıtımına Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Öbekli, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Nevşehir Ticaret il Müdürü Ahmet Taygurt, NTB Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan, NTB Genel Sekreteri Uslu Tombalak, bazı sanayici ve işadamlarının yanı sıra daire müdürleri, zahire pazarı esnafları ile vatandaş katıldı.

Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen aşure dağıtımlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan NTB Başkanı Salaş, “Aşure gününün, milletimizin huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde birbirine kenetlendiği bu dönemde hayatımıza ayrı bir tat ve renk katmasını diliyorum.” dedi.

Salaş, “Toplumsal birleşmenin ve toplumsal barışın devamı için bu tarz etkinlik yapıyoruz. Mübarek bir günün kutlanmasıyla insanlarımızın manevi yönü de güçlenecektir. Bu etkinlikler bu nedenle de ayrı bir önem arz etmektedir. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aşure gününün tüm insanlık için büyük bir anlam ve önem taşıdığını ifade eden Vali Fidan da, “Aşure pişirmek, ikram etmek, hem yardımlaşma, hem dayanışma, hem de dinimizin güzel bir geleneği” diyerek, teşekkür etti.

Aşure dağıtımının ardından Vali Fidan ve beraberindeki heyet zahire pazarı esnaflarını ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu. 

Gök gürültülü sağanak geliyor Gök gürültülü sağanak geliyor

5-2089-66

Kaynak: BÜLTEN