Nevşehir Haberleri

Nevşehir Tahinli Simidi Coğrafi İşaret Tescili aldı

Nevşehir Tahinli Simidi, Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Abone Ol

Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı ve Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan, Nevşehir Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Nevşehir Fırıncılar ve Unlu Mamuller Perakende Satıcıları Esnaf Odası adına Coğrafi İşaret Tescili alınan Nevşehir’e özgü Nevşehir Tahinli Simidinin Tescil Belgesini takdim etti.

Ziyarette açıklama yapan Vali Fidan, Nevşehir’e özgü değerlerin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan bu tür çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirtti.

NEVESOB Başkanı Pınarbaşı açıklamasında, “2020 yılında Birlik Başkanlığı olarak almış olduğumuz ilimize özgü Nevşehir Simidi tescilinden sonra Oda Başkanlığımızın adına alınan yine ilimize özgü Nevşehir Tahinli Simidinin tescili yöresel lezzetlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.” dedi.

Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan’da açıklamasında, Nevşehir’e ve esnaflarımıza fayda sağlayacak olan çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtti.