Anadoludakiler Projesi Tanıtım Programı, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Anadoludakiler” projesi, toprakların tarımsal bereketinin, mutfak kültürünün kilerleri dolduran birikiminin, zanaatkârların becerilerinin çeşitliliği ve zenginliğinin hikâyelerle görünür kılınmasını; girişimciler ve kooperatifler için yenilikçi girişim fırsatlarının ortaya çıkarılmasını hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’nın himayelerinde, “Beceri, bereket ve birikim” mottosuyla hayata geçirilen “Anadoludakiler” projesinin tanıtım programına Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’den zanaatkarlar, üreticiler, akademisyenler ve eğitimciler katıldı.

SOGEP-ANADOLUDAKİLER DESTEK PROGRAMI ÖN BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Ahiler Kalkınma Ajansı ilk kez uygulanacak olan 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)-Anadoludakiler Programına yönelik proje fikri toplama, ön başvuru ve proje hazırlık sürecini başlattı. SOGEP, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından kalkınma ajansları koordinasyonunda 81 ilde yürütülüyor.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında “Anadoludakiler” altında desteklenebilecek projelerde coğrafyaya özgü bir yerel değerin, ürünün ya da üretim biçiminin yaşatılması, saygılı üretim kriterleri, kültür mirası ile teknoloji buluşması, sosyal girişimcilik ve kalkınma odaklı turizm modeli unsurlarının yer alması bekleniyor.

Proje topraklarımızın zenginliğini dijital alanlarda paylaşarak yerel üreticilerin desteklenmesini, geleneksel kültürün yaşatılmasını ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda kültürel mirası, geleneksel yöntemleri korurken, sürdürülebilir üretimle kaynakları koruma, yerel ekonomiyi canlandırma ve kalkınmayı destekleme amaçlarına yönelik krizlere karşı mücadele geleneklerden güç alan 10 öncelikli tema (yerel gıda sistemi, tarladan sofraya, döngüsel gıda, sosyal gastronomi, yeni nesil çiftçiler, kültür mirası, sosyal girişimcilik, yerel hikayeler, hikayenin deneyimi, dijital pazarlar) belirlendi.

Program kapsamında proje fikri olan başvuru sahiplerinin SOGEP-Anadoludakiler ön başvuru formunu doldurarak, en geç 8 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00’e kadar [email protected] e-posta adresine iletmeleri gerekiyor.

Togg, yılın ilk yarısında marka sıralamasına girdi Togg, yılın ilk yarısında marka sıralamasına girdi

Desteğe ilişkin detaylı bilgiye https://www.ahika.gov.tr/duyurular/2024-yili-sogep-anadoludakiler-on-basvuru-sureci-basladi sayfasından erişim sağlanabiliyor.

4-242

Kaynak: BÜLTEN