Nevşehir Haberleri

Nevşehir Kültür Yolu Festivali: sanat, edebiyat ve eğlence bir arada

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yedinci durağı olan Nevşehir, festivalin sekizinci günü birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Abone Ol

Piyanist ve besteci Anjelika Akbar, Paşabağları Vadisi'nin etkileyici atmosferinde dinleyicilere unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı. 

Paşa Konağı Halk Kütüphanesi gerçekleşen söyleşide katılımcılar, Yazar Yusuf Özkan Özburun ile yaşamı anlamlandırmak ve bilgelik yolunda ilerlemek üzerine sohbet etme fırsatı buldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) Aslı ile Edebiyat Yolu’nun Konuğu ünlü Yazar Tarık Tufan oldu. İki usta yazar, Tarık Tufan’ın edebi dünyasına dair keyifli bir yolculuğa çıkarak edebiyat üzerine derinlemesine bir sohbet gerçekleştirdi.

(NEVÜ) aynı zamanda ünlü komedyen Gökhan Ünver’in stand-up gösterisine ev sahipliği yaptı. Ünver showu ile Nevşehirlilere eğlenceli saatler yaşattı.

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde “Geleneksel El Sanatları Atölye Çalışmaları” ve Göreme’de “Çömlek Atölyesi” ziyaretçilerini ağırladı.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Avanos Amfitiyatro önünde kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllerince eğleniyor. Çocuklar festivalin sekizinci gününde, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen çocuk oyunu “Sihirli Dünya” ile eğlenceli saatler yaşadı.