Paşabağları Vadisi’nin muhteşem atmosferinde gerçekleşen, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nden “Aspendos Ensemble” konseri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Festival kapsamında, uluslararası platformlarda büyük başarı elde eden Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Meryem Ana Kilisesi’nde, Eskizden Piksele “Anatolia Edition” dijital sanat sergisi Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde, Sabri Berkel Resim Sergisi Güray Müzesi’nde, Asaf Erdemli’nin “Zirvede Bir Efsane” sergisi Mustafa Paşa Eleni Kilisesi’nde, Sultan Adler ve Beste Alperat’ın heykel yerleştirmeleri Paşabağları Vadisi’nde, Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen “Hanzala” karakterlerinden oluşan sergisi, Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi Giriş Kat Sergi Salonu’nda, “Coğrafya Geleneğin Kaderi: Avanos” sergisi ise Chez Galip Atölyesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti.

BEYHAN BUDAK’TAN GÜLÜMSETEN ANILAR

Festival süresince birbirinden önemli isimlerin söyleşileri de Nevşehirliler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı Züleyha Ortak’ın sunumuyla gerçekleşen “Sınırsız Sohbetler” programı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak’ı ağırladı.

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları da festivalde yer alıyor.

Festivalin ikinci gününde İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 80 Günde Devr-i Alem isimli tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

Dijital Çölde Yaşam Söyleşisine yoğun ilgi Dijital Çölde Yaşam Söyleşisine yoğun ilgi

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Çocuk Köyü’nde gerçekleşen Karagöz Hacivat Kukla Yapım Atölyesi ve Uçurtma Atölyesi’nde çocuklar yeni bilgi ve beceriler edindi.

Yaşayan Miras Müzesi’nde Geleneksel El Sanatları Atölye Çalışmaları, Avanos’ta ise çömlek ve ebru atölyesi katılımcılara eğlenceli saatler yaşattı. 

Whatsapp Image 2024 08 05 At 13.36.29Whatsapp Image 2024 08 05 At 13.36.29 (1)Whatsapp Image 2024 08 05 At 13.36.29 (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ