Nevşehir Haberleri

Nevşehir Kültür Yolu Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve bu sene 7’nci durağı Nevşehir olan Kültür Yolu Festivali başladı.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafında bu yıl Nevşehir’de 2’ncisi düzenlenen festivalin açılışı Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Ürgüp Yerleşkesinde yapıldı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Nevşehir Valisi Ali Fidan, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar,  Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“NEVŞEHİR, BİRÇOK MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ KADİM BİR MEMLEKET”

Burada konuşan Bakan Yardımcısı Yazgı, Kültür Yolu Festivali’nin 7’nci durağı için memleketi Nevşehir’de olduğunu söyledi.

Nevşehir’in tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok kadim bir memleket olduğunu belirten Yazgı, “Aynı zamanda turizmimizin en önemli mihenk taşı olan bir ilimiz. Kapadokya’mız güzel atlar ülkemizin aslında en önemli noktası. Biz Kültür Yolu Festivallerinde bugüne kadar yaklaşık 7 ilde binlerce insanımızla çok özel anlar paylaştık. Nevşehir’imizde de 40 noktada 500 etkinlikle ve 1000 tane sanatçımızla 9 gün boyunca tüm Nevşehir’imize, turistlerimize aynı zamanda çevre illerden gelen değerli misafirlerimize çok güzel anlar ve hatıralar paylaşacağımızı ümit ediyoruz.” dedi.

“KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ NEVŞEHİR’İN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

9 gün boyunca Nevşehir’de birçok sanata yönelik değişik etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyleyen Vali Fidan da, “Sayın Bakanım da söyledi Nevşehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemizin dünyaya açılan kapılarından birisi. Bu festivalde inşallah Nevşehir’in tanıtımına, turizmine önemli katkılar sağlayacak.” diye konuştu.

“BİZİ TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA GERÇEKTEN TANIMAYAN NEREDEYSE KALMADI”

Son dönemde Kültür Bakanlığının Türkiye’nin tanıtımı, özellikle de Kapadokya’nın tanıtımı noktasında çok değerli çalışmalar yaptığını vurgulayan Milletvekili Kılıç ise, “Bu Kültür Yolu Festivalimiz de belki bunların baş tacı konumunda. Bu noktada bizi Türkiye’de ve dünyada gerçekten tanımayan neredeyse kalmadı. Bundan sonrasında da bu tür festivallerin artarak, devam etmesini ben temenni ediyorum. Bunun halkın nezdinde de çok büyük bir karşılığı olduğu ve halkında özellikle hemşehrilerimin de bu festivallerden çok memnun kaldıklarını da ayrıca belirtmek istiyorum. Emeği geçenleri kutluyorum, devamını temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi.Bakan Yardımcısı Yazgı ve beraberindekiler açılışın ardından KÜN mahzende sergilenen Eskizden Piksele dijital sanat sergisini ve Naci El- Ali’de Hanzala sergisini gezerek sergi sahiplerinden bilgi aldı.

TGF Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Ekici, Bakan Yardımcısı Yazgı’ya Kültür Yolu Festivali anısına tablo hediye etti.