Yapımına 2015 yılında başlanan Göre yolu Ali Dirikoç Bulvarı üzerindeki Nevşehir Külliye Cami'nin tamamlanmasının ardından ilk Cuma namazı kılındı. Cuma namazını Külliye Camii'de kılmak için çok sayıda kişi camiye akın etti.

9 yıl önce yapımına başlanılan daha sonra kurulan dernekle birlikte bir çok Nevşehirli iş insanları ve hayırseverlerin de destek vermesiyle dış kaba inşaatı tamamlan külliye camiinin inşaatına ekonomik nedenlerden dolayı ara verilmişti. Külliye camii inşaatının tamamlanması için inşaatın giderlerini Nevşehirli iş adamı Ali Köybaşı karşılayarak külliyenin tamamlanmasını sağladı.

NEVŞEHİR KÜLLİYESİ'NİN CAMİİ YAPISINDA NELER BULUNUYOR

Nevşehir Külliyesi'nin cami yapısında, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki mimari özellikleri taşıyan 88 metre yüksekliğe sahip 4 minare ve her minarede 3'er adet şerefe bulunuyor. 50 metre yüksekliğe sahip ana kubbenin yanı sıra, çevresinde de 28 normal kubbe yer alıyor.

Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde 3 kattan oluşan ve açık ve kapalı mekânlarıyla 10 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği külleyede gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, Âlimler misafirhanesi ve kütüphane ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarında yer alacağı Nevşehir Külliyesi'nde, 4 tane asansör hizmet verecek.

Ekrem İmamoğlu Cuma günü Hacıbektaş’a geliyor Ekrem İmamoğlu Cuma günü Hacıbektaş’a geliyor

Nevşehir'in genel görünümüne ihtişamlı yapısı ve Selçuklu ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlerin mimari özelliklerini de yansıtıyor.  

A W245531 05

Kaynak: İHA