Başkan Arı Derinkuyu’da vatandaşlarla bir araya geldi Başkan Arı Derinkuyu’da vatandaşlarla bir araya geldi

15 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında 1 ay boyunca sürecek olan festivalin tanıtım toplantısı Kayaşehir’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, organizasyon sorumluları ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Toplantı, festivalin kısa tanıtım gösterimi ile başladı.

Burada konuşan Başkan Arı, Nevşehir’in turizmden aldığı payın sıfır olması dolayısıyla şehrin kaderini değiştirecek bir adım atılması gerektiğini söyleyerek, Kayaşehir markasını bunun üzerine kurduklarını belirtti.

“KAYAŞEHİR TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK”

Daha önce kale olarak bilinen yerin şimdi ‘Kayaşehir’ olarak anıldığını kaydeden Arı, “İşte buna marka oluşturmak denir. Burası artık bir marka. Bizim 2019’daki vaatlerimizden bir tanesi Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’in, turizmden aldığı payın sıfır olması münasebetiyle bu şehrin de kaderini değiştirecek, makus talihini değiştirecek bir adım atmamız lazım. Bunun için de turizmden aldığımız sıfır payı yukarıya çıkarmamız lazım demiştik. Nasıl ki yarım kalan hikayemizi tam etmek üzere Nevşehirli hemşehrilerimiz bir teveccüh göstermişlerse tıpkı onun gibi biz yarım kalan projelerimizi ve gözbebeğim olarak gördüğüm Kayaşehir’i tam manasıyla turizme açılmasıyla alakalı tam etmek için ciddi çalışmalar yapıyoruz.  Burası gerçekten göreceksiniz ki Türkiye’de gözbebeği olacak. Burası şehrin makus talihini değiştirecek, ekonomik anlamda güçlenmemizi, istihdam olanağımızın artmasını ve şehrin değişimi ve dönüşümü için çok önemli, çok kıymetli bir nokta. Turizm alanlarında farklı şeyler bulabilirsiniz ama bizim bölgemizde bulacağınız şey daha farklı.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE NEVŞEHİR OLACAK”

Nevşehir’in marka değerini yükselterek, ne kadar daha fazla tanıtımı yapılırsa o kadar iyi olacağını aktaran Başkan Arı, “Bilinirliği artırmak için daha çok tanıtıma, daha çok marketinge ve daha çok pazarlamaya ihtiyaç var. O anlamda Nevşehir de bir festival yapıyor, Kapadokya Güzel Atlar Diyarı Kayaşehir Festivali. Bu 2019 yılında kurduğumuz bir hayaldi. Ama bir türlü olmadı kısmet bugüneymiş.” diye konuştu.

Festivalin bir ay boyunca süreceğini hatırlatan Arı, ”Çok sayıda konser olacak. Farklı sahneler kuruyoruz. O sahnelerde farklı aktiviteler olacak. At turu, ATV turu, balon çekilişleri yapacağız yani tam bir buraya gelen insanların bu güzelliklerden faydalanmasını sağlayacak bir atmosfer oluşturacağız. Bu sayede bir ay boyunca Türkiye’nin gündeminde Nevşehir olacak, herkes yine Nevşehir’i konuşacak, Kayaşehir’i konuşacak. Bu sayede de tanınırlığımız, bilinirliğimiz artacak.” şeklinde konuştu.

Festivalde bir ay boyunca Gökçe, Dedublüman, Yeni Türkü, Haluk Levent, Zeynep Bastık,  Melek Mosso, Cem Adrian, Motive, Mert Demir, Emre Aydın, Seksendört gibi sanatçılar sahne alacak.

Whatsapp Görsel 2024 06 05 Saat 22.04.15 678Cafc7

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR-MEHMET GÜNAY