Nevşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ekmek büfelerinde, ekmeğin fiyatı 9 lira olarak vatandaşa ulaşıyor.

Şehir genelinde ekmek fiyatının 12 lira olması nedeniyle büfelerdeki satışlar artarken, encümen toplantısında alınan karar doğrultusunda Nevşehirli vatandaşlara ekmek 9 liradan satılıyor.

TKDK İl Koordinatörü Turan’a veda töreni TKDK İl Koordinatörü Turan’a veda töreni

Maliyetlerin artması, piyasa koşulları ve ilgili Bakanlık görüşü sonrası Nevşehir merkez geneli ekmek fiyatı 12 lira olurken Nevşehir Belediyesi Ekmek büfelerinde 9 lira olarak belirlenen rakam vatandaşın ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.

Halkı mağdur etmeden ama fırıncıyı ya da bakkalı da ezdirmeden ekonomik koşulları gözeterek hareket edildiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, hem halkı hem de esnafı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

EKMEK ZAMMI SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Ekmek zammıyla alakalı süreçte ilk olarak Maliyetlerin artmasını gerekçe göstermeleri nedeniyle fırıncı esnafının isteği üzerine oda olarak esnafın görüşlerini isteklerini görüşmek ve tartışmak amacıyla bir toplantı yapılıyor.

Daha sonra piyasa koşulları değerlendirilerek esnafın görüşüyle doğru orantılı maliyetlerde ve işletmeleriyle alakalı masraflarında bir artış olup olmadığı konusu araştırıldıktan sonra ürünlerin ham maddelerinin alınması, satışı ve masrafların karşılanması sürecinde esnafı kurtarabilecek fiyatların ne olduğu saptanıyor.

Sonraki aşama zam talebi, nedeni ve ürünler için esnafı kurtaran fiyatların listesi ve ekte maliyet artışlarını gösteren maliyet dokümanı üst bir yazı talebi ile bir üst kuruluş olan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine başvuru yapılıyor.

Tüm Belediyeler, Birlik bünyesindeki Odalar ve Valilik bünyesindeki kurumlardan gelen üyelerin katıldığı komisyon toplantısı yapıldıktan sonra federasyon ve ilgili Bakanlığın da görüşü alınıyor. Olumlu dönüş elde edilmesi halinde Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği fiyat tarifesi yönetmeliğindeki süreç tamamlandıktan sonra Yeni Ürün Tarifesi yürürlüğe giriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ