Nevşehir Haberleri

Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinden görevli memura kınama

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici YKS sınavında gazetecilere karşı sergilediği tavır dolayısıyla görevli memuru kınadı.

Abone Ol

Bugün YKS'nin ilk oturumu olan TYT maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de başladı.

Nevşehir'de binlerce aday sınavın yapılacağı okullarda sınava girdi.

Saat 8.30 itibari ile okullar önünde toplanan adaylar ve aileleri kapıların açılmasını bekledi. Daha sonra adaylar yapılan kimlik kontrollerinin ardından okullara alındı.

Ekici açıklamasında; “Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınavı takip eden gazetecilere zorluk çıkartan kişi önce arkadaşımıza kimlik sormuş daha sonrada sanki ilin mülki amiriymiş gibi “ben sana çekmen için izin verdim mi?” diyerek okulun dışına çıkartmak istemiştir.

Aynı şahıs dış kapıdaki görevliyi de azarlayarak "Valilik oluru olmadan neden bunu içeri alıyorsun" şeklinde cümleler kurarak hadsizlik yapmıştır.

Gazeteciler halkımızın görmek duymak istediği doğru bilgileri aktarırken aynı zamanda kamu görevi icra eden vazifeleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı İletim Başkanlığı tarafından yetki ve sorumlulukları belli edilmiş basın meslek erbaplarıdır. Gazeteci meslektaşlarımız nerelerde ve nasıl çekim yapacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda yeterli donanıma sahiptirler.

İlimizde bulunan kamu kurum kuruluşlardaki yetkili amir ve memurların gazetecilerin sorumlulukları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Gazeteciye zorluk çıkartmak yerine yardımcı olmaları gerektiğini bir kez daha kendilerine hatırlatıyorum.

Cemiyetimiz üyesi gazetecilerimize karşı yapılan bu çirkin ve mesnetsiz davranışı sergileyen görevli memur/memurları şiddetle kınıyor, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için sayın valimiz Ali Fidan’ı konuyla ilgilenmesi üzere saygıyla bilgilendiriyorum” dedi.

Ekici ayrıca YKS sınavlarına giren tüm öğrencilere başarılar diledi.