Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı katkıları ile hayata geçirilen “Deneyap Türkiye” projesi kapsamında Nevşehir’de kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde eğitimlerine devam ediyor.

Ortaokul düzeyinde 4. ve 5. sınıfta, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Enerji Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yazılım Teknolojileri, Nanoteknoloji gibi teknoloji alanlarında eğitimler veriliyor.

Nevşehir Külliye Camiinin eksikleri yerinde incelendi Nevşehir Külliye Camiinin eksikleri yerinde incelendi

Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde öğrenim gören öğrencilere, dersler esnasında öğrendikleri bilgilerin uygulamalı halini görebilmeleri amacıyla zaman zaman teknik geziler düzenleniyor.

Öğrencilerin teknik gezilerde, atölyelerde öğrendikleri bilgilerin hangi süreçlerden geçerek bir ürün haline geldiğini görmesi motivasyonlarının ve algılarının artmasına yardımcı oluyor.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, “2024 Yılı İl Sanayi ve Teknoloji Çalışma Planı” amaç ve hedefleri doğrultusunda yürütülen faaliyetler kapsamında, “Enerji Teknolojileri” konusunda eğitim alan öğrencilere yönelik, Derinkuyu ilçesi Çakıllı köyünde ve Kaymaklı Kasabasında kurulu Güneş Enerjisi Santrallerine (GES) teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilere Güneş Enerjisi Santrallerinde nasıl elektrik üretildiğine dair detaylı bilgiler verilerek öğrencilerin konuyla ilgili soruları cevaplandı.

İl Müdürü Şahin yaptığı açıklamada, “Teknik gezi programının düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Nevşehir İl Temsilciliğine, Güneş Enerjisi Santralleri firma yetkililerine ve teknik geziye katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

4-2455-206

Kaynak: HABER MERKEZİ