Nevşehir Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi gereği, gündem maddelerini görüşüp, karara bağlamak üzere Belediye Meclis Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Başkan Rasim Arı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya meclis üyeleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ahmet Çöler, Hasan İler ve Veli Kırşehirli katıldı.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (14 Ağustos 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (14 Ağustos 2024)

Toplantının açılışında konuşan Başkan Arı, meclis üyelerine Nevşehir Belediyesinin devam eden ve gerçekleştirmeyi planladığı projelerin son durumu hakkında bilgi verdi.

PARTİ FARKI GÖZETMEKSİZİN TÜM BELEDİYELER SIKINTIDA”

İlk olarak belediyenin mali durumu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Arı, “Bir önceki meclis toplantımızda sizlerden arsa satışı ve kredi çekimi ile ilgili bir yetki almıştık. O zaman da bu yetkileri sadece bir tedbir amaçlı aldığımızı söylemiştik. Türkiye ekonomisinin, belediyelerin ve belediyemizin durumu ortada. Ne kredi ne de arsa satışı ile ilgili bir adım atmadık ve Allah’ın izniyle de atmayacağız gibi gözüküyor. Sadece kısa süre içerisinde SGK ve Maliye borcu ile ilgili belediyemize bir yazı gelecek. Bunları da ödeyeceğiz. 2019-2021 yılları arasında SGK ve vergi borcumuzu sıfırlamıştık. Şimdi bir miktar borcumuz var ama ödeyeceğiz Allah’ın izniyle. Yılsonunda da inşallah en kötü ihtimalle 2024 yılını belediye olarak denk bütçeyle kapatacağız. Bu bile belediyemizin ve siz değerli belediye meclis üyelerimizin bir başarısı olacak ve Türkiye’de de ses getirecek. Çünkü parti farkı gözetmeksizin tüm belediyeler sıkıntıda. Personel maaşını ödeyemeyeceğini belirten belediyeler var.” dedi.

BU ŞEHRİN MAKUS TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK YER KAYAŞEHİR”

Nevşehir’in kaderini değiştireceğine inandığı Kayaşehir konusunda son dönemde önemli girişimlerde bulunduklarını anlatan Başkan Arı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim bu şehrin makus tarihini değiştirecek yer Kayaşehir. Kayaşehir ile alakalı otel yapımı için üç ayrı nokta belirledik. Bir tanesi Kurşunlu Camii arkasındaki 450 odalı bir otel yapımına uygun alan bir tanesi Meryem Ana Kilisesi’nin orda ve diğeri de Kayaşehir girişinde. Bunlardan birine başladığımız zaman arkası gelecek. Çok sayıda talibi var, çok sayıda gelmek isteyen yatırımcı var fakat biz ince eleyip sık dokuyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bunu başardığımız zaman ekonomik olarak şehrimize ciddi katkılar sağlayacağız.”

Whatsapp Image 2024 08 02 At 09.15.30

Kaynak: BÜLTEN