Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Coşkun, Nevşehir 2024 Yılı Birinci İl Koordinasyon Kurul Toplantısında Nevşehir’de yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları açıkladı.

Coşkun, Nevşehir’de 26 kilometre otoyol, 236 kilometre devlet yolu, 268 kilometre il yolu olmak üzere toplamda 530 kilometre yol ağı olduğunu söyledi.

530 kilometrelik yolun 287 kilometresinin BSK, 254 kilometresinin sathi kaplama, 21 kilometresinin de diğer yollar sınıfında olduğunu aktaran Coşkun, Nevşehir’de 2023 yılında 293 milyon 767 bin lira yatırımlarının bulunduğunu kaydetti.

“Yeni köprümüzün açılışını coşkuyla kutlayacağız” “Yeni köprümüzün açılışını coşkuyla kutlayacağız”

NEVŞEHİR’DE 20 PROJE VAR

Nevşehir’de toplam 20 proje olduğunu ve bu projelerin bedelinin 5 milyar 385 milyon lira olduğunu aktaran Coşkun, “Önceki yıllarda 925 milyon lira harcama yapılmıştır. 2023 yılı resmi sene başı ödeneğimiz 192 milyon TL olup devam eden işlerimize 320 milyon lira harcama yapılmıştır.  Yapımı ihaleli devam eden 6 adet projemiz bulunmaktadır.” diye konuştu.

Nevşehir Aksaray devlet yolunun proje uzunluğunun 55 kilometre olduğunu belirten Coşkun, şöyle devam etti: “Yolumuzun 23 kilometresi Nevşehir'de 32 kilometresi de Aksaray ili hudutlarında. 5 kilometresi 2023 yılında olmak üzere toplamda 9 kilometre bölünmüş yol sathı kaplama üstü BSK üstü tamamlanarak tamam trafiğe açılmıştır. Nevşehir şehir merkezinde birleşen devlet yollarımızın proje uzunluğu 28,5 kilometre olup 2023 yılında 28,5 kilometrenin bölünmüş yol aşınması tamamlanarak trafiğe açılmıştır. İşin geçini kabulü yapılarak kesin hesap çalışmaları tamamlanmıştır.

Nevşehir - Ürgüp - Kayseri yolu proje uzunluğu 52.2 kilometre olup yolumuzun 40.2 kilometresi Nevşehir, 12 kilometresi Kayseri ili sınırlarındadır. 2023 yılında 4 buçuk kilometre, toplamda da 18 kilometre bölünmüş yol sathi kaplama üstü BSK tamamlanarak trafiğe açılması tamamlanmıştır.

Kozaklı şehir geçişi ve Kozaklı-Topaklı yolu proje uzunluğu 7.6 kilometre olup 2023 yılında 7.6 kilometrenin tamamının açılması tamamlanarak trafiğe açılmıştır. İşin geçici kabulü yapılarak kesin hesap çalışmaları da devam etmektedir. 103 evler köprülü kavşağı ve bağlantı yolu Nevşehir ilindeki toplam proje uzunluğu 4.7 kilometredir. 19.07. 21023 tarihinde sözleşmesi imzalanmış. 2023 yılına 1 kilometre bölünmüş yol BSK ve 2 kilometre bölünmüşün açılması tamamlanmıştır.”

AVANOS TARİHİ KÖPRÜ NE AŞAMADA?

Tarihi Avanos Köprüsü restorasyon çalışması hakkında da bilgi veren Coşkun, “Nevşehir’imizin Avanos ilçesinde bulunan tarihi Avanos Köprüsü restorasyon işi sözleşmesi, 24.5.2023 tarihinde imzalanmış, 152 metre uzunluğunda ve 5.3 metre genişliğindeki köprü trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanmıştır. 2023 yılında dere yatağı daraltılarak köprü tabliye sökümü tamamlanmıştır.” diye konuştu.

ÇEVRE YOLUNDA SON DURUM

Çevre yolu projesinin son durumu hakkında bilgi veren Coşkun, “Çevre yolu yatırım programına alındı. 16.8 kilometre yatırım program alındı. Daha önce biz Nevşehir Belediyesiyle protokolü yürüttüğümüz bir iş bu. Proje kamulaştırma, sit alanlarının çözümü, imar işleri belediyede. Yapımı kara yollarındaydı. Biz belediyeyle bir araya gelerek projenin yatay tür hattı onaylanmıştı. Bunun proje kısmını geri kalan sondaj ve araştırma gelişimi, projenin tamamını biz yapacağız. İhale programına teklif ettik. Şu anda yatırım programında. İnşallah projesini bu sene içinde tamamlayıp en kısa zamanda yapımına geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

NEVŞEHİR-AKSARAY YOLU NE ZAMAN BİTECEK

Bir soru üzerine Nevşehir-Aksaray yolunun ödeneğe bağlı olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları söyledi: “Tamamen ödenek durumlarına göre yapılacak bir çalışma. Bu seneki 2024 yılındaki hedefimiz Acıgöl çıkışıyla Nevşehir arasında kalan 7 kilometrelik kısmı tamamlamak ve ödenek durumuna göre de organizeye kadar devam etmek niyetindeyiz. Tabi bu tamamen ödenekle alakalı.”

Editör: İsmail Irmak