Yaşam

NEVESOB’ta geleceğin sanatkarları öğrencilerle söyleşi

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı’nın otomotiv elektromekanik, mekanikerlik, otomotiv elektrikçiliği, oto boya, oto gövde, iş makinesi, LPG Sistemleri dallarında öğrenim gören Anadolu Meslek Programı (AMP) ve Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programları öğrencileri Nevşehir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik (NEVESOB) Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Abone Ol

Ziyaret sırasında öğrencilerle yapılan söyleşide NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Girişimciliğin ülkeye, Nevşehir’e kattığı değerden ve devletin girişimcilik yapmak isteyenlere olan desteklerinden bahsederek, yeni yetişen neslin girişimciliğe olan ilgisinden gayet memnun olduklarını, bu gençler tarafından gerçekleştirilecek yenilikçi girişimlerin Nevşehir sanayi sektörünün rekabet edebilirliğine büyük katkı sunacağını belirtti.

Birlik Genel Sekreteri Ahmet Özgün de, odaların ve birliğin işleyişinden bahsederek, girişimcilik yapanların oda ve birlikle muhataplıklarının nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgi verdi.

Söyleşiye konuk olarak katılan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Sicil Müdürü Veysel Donmaz devletin girişimcilere sağladığı maddi desteklerden ve girişimcilikte başarılı olmanın kriterlerinden bahsederek başarılı girişimcilik örneklerinden verdi.

Son olarak Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Şefi Okan Ekinci ise, özellikle otomotiv sektöründe yenilikçi girişimcilik alanlarından bahsederek öğrencilerin gelecek perspektiflerinde girişimciliği öncelemelerinin önemine değindi.

Öğrencilere yönelik ikramlarla birlikte karşılıklı teşekkürlerin sunumu ile söyleşi bitirildi.