NESİAD’dan yapılan açıklamaya göre, yurt dışındaki yatırım ve iş fırsatlarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen Azerbaycan ziyareti, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Ziyaret kapsamında, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Azerbaycan şubesi, yerel ticaret odaları ve Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği ile çeşitli görüşmeler yapılacak. Bu görüşmelerde, ticaretin artırılması, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve iş birliğini güçlendirecek yeni projelerin hayata geçirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba hayatını kaybetti Ünlü oyuncu Ahu Tuğba hayatını kaybetti

NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, ziyaretin amacının sadece iş fırsatlarını değerlendirmek olmadığını, aynı zamanda iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da ileriye taşımak olduğunu belirterek, "Azerbaycan, kardeş ülke olarak her zaman yanımızda olmuştur. Bu ziyaretle, iki ülke iş insanları arasında daha güçlü bağlar kurarak, ekonomik alanda da dayanışmamızı artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Milletvekili Çalışkan da, "NESİAD ile Bakü/Azerbaycan'dayız. İkili görüşmeler, resmi ziyaretler, heyetler arası anlaşmalar yapmak üzere NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş ve heyetimizle, Nevşehir’imizin genç iş adamları ile Bakü'deyiz. Hayırlara vesile olsun inşallah." dedi.

NESİAD üyeleri, Azerbaycan'daki iş gezisi kapsamında ayrıca çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yerel firmaları ziyaret edecek ve potansiyel iş birliği alanlarını inceleyecek.

M T Y2 Z D E1 Mj Nh O G U0 Nzk 1

Kaynak: BÜLTEN