Yaşam

NESİAD Tarım Komitesi 11.Toprak Kongresi için TTBD ile görüştü

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Tarım ve Gıda Kurulu Komitesi, Türkiye Toprak Bilimi Derneği (TTBD) ile bir araya geldi.

Abone Ol

NESİAD Tarım ve Gıda Kurulu Komitesi, 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan "Toprak Tehditlerine Meydan Okuyun, Geleceğinizi Kurtarın" başlıklı 11. Uluslararası Toprak Kongresi için TTBD Başkanı Prof. Dr. Ayten Namlı başkanlığındaki heyet  ile bir araya geldi.

Toplantıda, TTBD Başkanı Namlı başkanlığındaki heyet, NESİAD Tarım ve Gıda Kurulu Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman başkanlığında toplanan komite üyeleriyle önemli konuları ele aldı.  Özellikle kongre sürecinde çiftçiler için faydalı olabilecek noktalar üzerine önemli fikir alışverişleri gerçekleştirildi.

Toprak kalitesinin artırılması ve tarımsal verimliliğin yükseltilmesi gibi konular da masaya yatırıldı.

NESİAD Tarım ve Gıda Kurulu Komitesinden Hurşit Şimşek, Muhammed Yiğit, Fatih Doğan ve Mehmet Kır'ın da katıldığı toplantıda, kongrenin çiftçiler için bilgi ve deneyim paylaşımı açısından önemli bir platform olabileceği vurgulandı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Başkan Namlı, kongrenin çiftçilere yönelik eğitim ve destek programlarına katkı sağlamasını umduklarını belirtti.