Blokbims Yönetim Kurulu Üyesi ve NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş ve Maden Mühendisi İrem Ertaş’ın ev sahipliğinde yapılan gezi, NESİAD Kadın Kurulu Başkanı Hatice Saygı'nın başkanlığında, komite üyeleri Ayşegül Özpamuk, Gizem Kalfaoğlu Ay ve Fatma Önlü Yücebaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gezide, Maden Mühendisi İrem Ertaş, katılımcılara bimsin ocaktan çıkarılmasından itibaren üretim aşamalarına kadar geçen tüm süreçler hakkında detaylı bilgiler sundu. Ayrıca, bims bloklarının yapım aşamaları ve tesisin üretim kapasitesi gibi teknik konulara da değinildi.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (24 Ağustos 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (24 Ağustos 2024)

Katılımcılar, üretim süreçlerini yerinde görme fırsatı bulurken, tesisin modern yapısını yakından inceleme şansı elde etti.

NESİAD Kadın Kurulu Komitesi, aynı zamanda gezdikleri bims fabrikasının bünyesinde bulunan ve yenilenebilir enerjiye katkı sağlayan 5 megawatt kapasiteli güneş enerji santralini de ziyaret etti.

Burada da santralin işleyişi, enerji üretim kapasiteleri ve çevreye sağladığı katkılar hakkında bilgilendirildiler.

“BU TÜR TEKNİK GEZİLER SEKTÖRÜMÜZÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR”

Mustafa Ertaş, gezinin ardından yaptığı açıklamada, "NESİAD Kadın Kurulu Komitesi'ni tesislerimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu tür teknik geziler, hem sektörümüzün gelişimine katkı sağlıyor hem de iş dünyasında güçlü işbirliklerinin kurulmasına vesile oluyor. Kadınların iş dünyasındaki varlığına büyük önem veriyoruz ve bu tür ziyaretleri her zaman desteklemeye hazırız," ifadelerini kullandı.

Teknik gezi, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

NESİAD Kadın Kurulu Başkanı Hatice Saygı, düzenlenen bu tür teknik gezilerin, komite üyelerinin bilgi birikimlerini artırmasının yanı sıra sektörle olan bağlarını güçlendirmelerine de katkı sağladığını ifade etti. 

M T Y2 Yzg2 M W Y1 M2 Q2 M D U

Kaynak: HABER MERKEZİ