Müdür Yazıcı mesajında, “Evlatlarımıza hizmetkar olmanın mutluluğunu birlikte paylaştığımız değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler; yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Mesleğe yeni başlayan, nakil yoluyla ilimize gelen meslektaşlarımız ile eğitim hayatına ilk adımı atan öğrencilerimize aramıza hoş geldiniz diyor,  kutlu yolculuklarının mutlu ve umutlu geçmesini diliyorum.

Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayacak şekilde; kök değerlerimize, kültür, bilim, sanat ve spor faaliyetlerine azami düzeyde yer vererek "Türkiye Yüzyılı”nı inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemeye gayret edeceğiz. Bakanlığımızca bu yıl ilk defa uygulanacak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, bu sürece her zeminde azami katkı sağlayacağız ve göz aydınlığımız çocuklarımız ve gençlerimizin ilim ve irfan yolunda ilerlemesi, kültürümüze sahip çıkması, vatanını ve milletini severek içselleştirmesi en öncelikli görevimiz olacaktır. Mesleki ve teknik eğitimin her yönüyle optimum düzeye çıkarılması, velilerimize ihtiyaç duydukları konularda rehberlik yapılarak eğitimler verilmesi en temel görevlerimizden olacaktır.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (10 Eylül 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (10 Eylül 2024)

Devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleriyle okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm okullarımızda “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin uygulanması için fiziki şartların ve eğitimin niteliğini artırmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve akademik başarılarını en üst seviyeye taşımak en önemli hedeflerimizdir. Bu hedefler doğrultusunda yenilenmiş, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş kurum kültürü ve iklimiyle yeni eğitim öğretim yılına hep birlikte ve güçlü bir şekilde hazırız.

Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlayacağımız bu eğitim öğretim yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Göz aydınlığımız çocuklarımızın gül bahçesi okullarına, bizlerin de mutluluk vesilemiz çocuklarımıza yeniden kavuşacağımız 2024-2025 eğitim öğretim yılımızın ülkemize, milletimize, Nevşehir’imize, eğitim camiamıza ve sevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ